Afbeelding
Foto: Foto Mallo
UPDATE

Arrestatieteam zet taser in tegen man die ‘uitspraken deed over het bezit van wapens’

112 4.318 keer gelezen

OSS | Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies heeft op woensdagmiddag een man uit een woning aan de Van Veldekestraat in Oss gehaald. Een politiewoordvoerder laat weten dat de actie te maken heeft met ‘uitspraken die de man heeft gedaan over het bezit van diverse wapens’. De man werd daarbij getaserd.

De man bevond zich in een woning op de bovenste etage van een flat. Een klimteam van het arrestatieteam was op het dak aanwezig en had vanaf daar contact met de man. Toen hij de woning uit kwam werd hij getaserd door zwaar uitgeruste leden van het arrestatieteam. “Het gebruik van een taser is helaas niet zeldzaam. Gisteren reageerde de man niet op de bevelen van het specialistisch team, waarop hij is getaserd en aangehouden”, aldus de politiewoordvoerder. De man zit op donderdagochtend nog vast. Eerder werd bericht dat het om een ‘verwarde man’ zou gaan, er wordt bekeken of hij zorg nodig heeft. 

De woordvoerder zegt verder over de grote inzet: “Het team van specialisten is getraind voor incidenten als die van gisteren in Oss. Bij ieder incident wordt de inzet zorgvuldig afgewogen op basis van de risico’s en veiligheid van burgers en politiemensen.” De ambulancedienst en brandweer stonden stand-by. Omdat de actie veel bekijks trok werd de omgeving ruim afgezet.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant