Afbeelding
Foto:

De mensen van Werkkracht stropen de mouwen op bij Lost Lake Festival

Human Interest 1.990 keer gelezen

GEFFEN | Lost Lake Festival is de samenwerking aangegaan met de mensen van Werkkracht, de dagbestedingslocatie voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking van Stichting Dichterbij. “Onze doelgroep komt normaliter niet op zulke plekken, dus we willen mensen graag op dat soort mooie plekken een kans bieden”, vertelt begeleider Rob de Veer

De samenwerking met Berghem Events, organisator van Lost Lake, begon vorig jaar toen de mensen van Werkkracht kwamen helpen bij de op- en afbouw van het Hoessenbosch Festival. Rob vertelt: “Zij zagen op onze socials voorbij komen dat we bij een ander festival aan het werk waren en hebben toen contact opgenomen. Die samenwerking is ons goed bevallen. Hoessenbosch is een prachtige omgeving, daar werken en rondlopen doet ieder mens goed.”

Rob vervolgt: “We hebben daar vier weken lang van maandag tot en met vrijdag meegeholpen met het opbouwen en afbouwen. Dat we vier weken lang iedere dat terug mochten komen doet mij vermoeden dat de organisatie blij met ons was. Nu kennen we elkaar al en weten we dat we elkaar kunnen helpen. Er is een grote gunfactor van beide kanten. We voelen ons heel welkom en het gaat weer heel geslaagd worden.”

De mensen van Werkkracht zetten zich dus vaker in voor festivals en evenementen. “Onze doelgroep komt normaliter niet op zulke plekken, dus we willen mensen graag op dat soort mooie plekken een kans bieden. Ik vind het zelf ook vet om bij de opbouw van een festival rond te lopen, dus als ik dat voor hen ook mogelijk kan maken dan is dat de krenten in de pap.”

Voor festivals als Lost Lake zijn de extra handen natuurlijk ook een welkome aanvulling. “Er zijn veel personeelstekorten. Wij nemen mensen dus graag werk uit handen. Dat maakt het een win-win situatie voor beide partijen”, aldus Rob. “Alles waar extra handjes voor nodig zijn kunnen zij helpen. Dat is dus voornamelijk de op- en afbouw. Onze mensen hebben zeker de kwaliteiten in huis om een steentje bij te dragen.”

De mensen van Werkkracht zijn trots op hun werk. “Het is mijn doel om mensen trots te laten zijn”, aldus Rob. “Dus als ze bij een festival echt iets mogen bijdragen en ze zien op de socials dat die organisatie ons benoemt, dan maakt dat ze heel trots. Ik hoef maar over de festivals te beginnen als het mooie weer eraan komt en dan beginnen bij iedereen de kriebels weer te komen. We mogen dus weer lekker de wei in dit seizoen.”

De werkzaamheden op de festivals zijn voor de mensen van Werkkracht dus een leuke afwisseling op hun andere werkzaamheden. “We zijn nu aan het kijken of we ook elders verbindingen kunnen leggen met evenementen, bijvoorbeeld als ondersteuning bij de Groene Engel. Daarvoor kunnen we ook extra mensen gebruiken. Dus als er mensen met een beperking zijn die dat leuk vinden om te doen dan kunnen zich aanmelden.” Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website www.werkkrachtoss.nl. Je kan Werkkracht ook vinden op Instagram (@werkkracht2.0) en Facebook (Werkkracht Oss).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant