Liv-Yvi en Giulia.jpg
Liv-Yvi en Giulia.jpg

Kinderen maken grootste hemeltekening van Nederland: ‘Een overleden kind blijft altijd bij je’

Algemeen 604 keer gelezen

OSS | De 7 jarige Liv-Yvi verloor 3 jaar geleden haar zusje Giulia. Op 21 mei, tijdens de eerste landelijke week van de Sterrenbroertjes en zusjes, gaat ze samen met lotgenootjes de grootste hemeltekening van Nederland maken. Ze weet zeker dat haar zusje tussen de wolken speelt met andere overleden kinderen en dat Giulia de allermooiste ster is. De aftrap van de eerste landelijke week van de Sterrenbroertjes en zusjes vindt plaats op zaterdag 21 mei in speeltuin Elckerlyc in Oss.

Burgemeester Wobine Buijs zal deze speciale dag openen. Daarna zal Liv-Yvi samen met ruim 70 lotgenootjes de grootste hemeltekening van Nederland maken. De week is een initiatief van stichting Nooit Voorbij die hiermee aandacht vraagt voor de impact die het overlijden van een kind heeft op broertjes en zusjes. Stichting Nooit Voorbij is een initiatief van Mirjam Louwen-van Bekkum. Zij verloor in 2018 haar zoontje Florian. Nu helpt ze andere ouders die hun kind zijn verloren. Onder meer door lotgenotencontact met ouders, broertjes en zusjes, creatieve uitingen en het schrijven van verhalen als blijvende herinnering aan de overleden kinderen. “Je kind verliezen is je ergste nachtmerrie”, zegt ze. “Een boek schrijven over Florian heeft mij veel steun gegeven. Een overleden kind blijft altijd bij je, gaat nooit voorbij.”
Op zaterdag 21 mei is speeltuin Elckerlyc tussen 10.00 en 16.00 uur gratis toegankelijk voor alle vriendjes, broertjes, zusjes en andere familieleden van een overleden kind. Behalve het maken en presenteren van de grootste hemeltekening van Nederland worden er ook verschillende workshops gegeven zoals cupcakes bakken, T-shirts versieren en schminken. Kinderpopster Dirk Scheele verzorgt een speciaal optreden. Aan einde van de middag om 16.00 uur maken kinderen en ouders een stille tocht naar het monument ‘Vlinderboek’ in het park naast de speeltuin. Dit is de herdenkingsplek ter nagedachtenis aan de 4 kinderen die bijna 4 jaar geleden omkwamen door de aanrijding van een trein met een stint.
Iedere ouder, broertje, zusje, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje van een overleden kind is gratis welkom in speeltuin Elckerlyc op zaterdag 21 mei vanaf 10.00 uur. Aanmelden voor gratis toegang is wel verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar info@stichtingnooitvoorbij.nl

Uit de krant