Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Titus Brandsmalyceum wordt mobielvrij

Onderwijs 3.737 keer gelezen

OSS | Het Titus Brandsmalyceum wordt een ‘mobielvrije school’. De nieuwe regel gaat in na hemelvaart, maandag 13 mei. De mobiele telefoon moet voortaan thuis of in een kluis op school worden bewaard. 

“Het doel is om een leeromgeving voor onze leerlingen te creëren waarin concentratie, interactie en persoonlijke groei gestimuleerd worden. Door mobiele telefoons thuis of in de kluis te houden willen we een omgeving scheppen waarin leerlingen zich volledig kunnen richten op hun ontwikkeling, zich actief kunnen inzetten in de lessen en beter kunnen samenwerken met hun medeleerlingen”, aldus rector Sandra Saris in een brief aan ouders en verzorgers.

Saris verwijst ook naar de landelijke richtlijn voor mobiele telefoons op school en schrijft dat ‘het problematische gebruik van sociale media’ leidt tot conflicten tussen leerlingen. “Conflicten die buiten school ontstaan, vinden hun weg naar de schoolomgeving via sociale media. Hierdoor ontstaan ruzies die sneller escaleren, omdat andere leerlingen op sociale media worden betrokken die anders niet bij het conflict betrokken zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant