Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Sarai van Well

Actiedag voor duurzame ontwikkeling en nieuwe voorzitter afdeling Oss

Algemeen 306 keer gelezen

OSS | Vrijdag 23 september is het Sustainable Development Goals (SDG) Action Day (duurzame ontwikkelingsdoelen actiedag). Dan hijst burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans om 08.30 uur de Global goals gemeente vlag, voor het gemeentehuis. Ze doet dit samen met de nieuwe voorzitter van Global Goals Oss, Marian Wagemakers. 

In september bestaan de Global Goals 7 jaar en daarom hijsen zoveel mogelijk gemeenten en andere organisaties in Nederland en het buitenland de Global Goals vlag. “Gemeenten spelen een voortrekkersrol in het realiseren van de Global Goals in Nederland: inmiddels maken meer dan 118 gemeenten werk van het behalen van de duurzaamheidsdoelen waar Nederland zich op 25 september 2015 aan heeft gecommitteerd”, aldus de gemeente Oss. De 17 duurzaamheidsdoelen zijn een instrument dat bedoeld is om het hoofd te bieden aan de complexe mondiale uitdagingen van de komende jaren: van armoede en genderongelijkheid tot de mondiale klimaat– en biodiversiteitscrisis. De doelen omvatten relevante thema’s en zijn allemaal onderling verbonden.

Nieuwe voorzitter
Marian Wagemakers (57) is de nieuwe voorzitter van Global goals Oss. Na omzwervingen in Nederland en het buitenland, woont Marian samen met haar gezin alweer 10 jaar met veel plezier in Oss. Zij was van januari 2013 tot 1 maart 2022 Algemeen directeur en mede-eigenaar van Dalco Food in Oss. Een bedrijf dat Marian samen met haar team heeft omgezet van een vleesverwerkend bedrijf naar een onderneming die enkel vegetarische maaltijdcomponenten produceert. Marian is ook voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Muzelinck, bestuurslid van Stichting Agrifood Capital, lid van de Stuurgroep Agrofood & Biobased West-Brabant en lid van Rotary Oss-Maasland. 

Kijk voor meer informatie op Oss.nl/GlobalGoals.

Uit de krant

Uit de krant