Ralph Vos, hardloopexpert van HT Running, voor de uitgebreide collectie. (Foto: Hans van der Poel)
Ralph Vos, hardloopexpert van HT Running, voor de uitgebreide collectie. (Foto: Hans van der Poel)

HT Sports vult gat in hardloopmarkt met HT Running

Algemeen 1.967 keer gelezen

OSS | De winkel van HT Sports aan de Kruisstraat is aangepast voor een segment waar in Oss opnieuw behoefte aan was, zo zegt de hardloopexpert van HT Sports, Ralph Vos.

“We zijn hier HT Running gestart: We hebben een uitgebreide collectie, een eigen webshop, de pui is aangepast, en de indeling van de winkel is vernieuwd. We wilden hier eerst Runnersworld worden in de zaak, maar we kregen geen goed gevoel bij die keten. Dus zijn we het zelf gaan doen, met alle grote hardloopmerken die er maar zijn.”

En niet alleen de professionele hardloper komt er aan zijn trekken.
“Nee, zeker niet”, vervolgt Ralph. “Ik vind het zelf misschien nog wel veel leuker om de beginnende loper van advies te voorzien. Dat hij of zij ook echt plezier in het lopen gaat krijgen, want het is zo leuk. De echte lopers weten wel wat ze nodig hebben, en dat bieden we ook. Maar de nieuwe lopers adviseren in de juiste schoen met de juiste demping. Ja, dat vind ik echt heel leuk.”
En dat wordt bij HT Running serieus aangepakt.
“We hebben analyseapparatuur, waarbij de voet helemaal opmeten om te kijken wat er bij beste bij de loper past. Vervolgens gaan we ook kijken hoe de klant zijn voet neerzet en welke demping daar dan het beste bij past. Dus kunnen we de klant dan helemaal adviseren en dat onderbouwen met feiten.”

In deze tijd van het jaar wordt er veel gerend in de bossen en op speciale trailruns.
“En dat vereist weer andere demping dan bijvoorbeeld op een atletiekbaan of op de weg. Er is zoveel keus, vandaar dat hier ook zoveel staat. Je moet ervan uitgaan dat er ongeveer twee-en-een-half keer je lichaamsgewicht op je gewrichten terecht komt, dus dan is demping heel erg belangrijk. En daar voorzien wij in.”
Hardlopen is laagdrempelig en zeer populair geworden.
“Dat heeft natuurlijk allemaal ook met de corona-tijd te maken. We zagen toen een enorme piek in het aantal hardlopers, omdat mensen toch graag wilden sporten. Bijna iedereen onder de 40 heeft hardloopschoenen in de kast staan. En omdat er zoveel demping in zit, willen mensen ze ook graag als sneaker dragen.”

Hardlopen is voor iedereen en kan het hele jaar door.
“Hardlopen is relatief goedkoop. Wij zeggen altijd: Na 1000 kilometer hardlopen moet je weer eens gaan denken aan nieuwe schoenen. Dus als je één keer per week 10 kilometer hardloopt, dan kun je er dus meer dan twee jaar mee doen. Na verloop van tijd wordt de demping minder, en is er sprake van slijtage. Dan wordt de kans op blessures veel groter. Laat de kleding maar even wachten, dat komt later wel. Als de schoenen niet goed zijn, ga je hardlopen nooit echt leuk vinden.”

De gehele collectie van HT Running is te vinden in de nieuwe webshop: www.ht-running.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant