Udens College bezoekt Hendriks tijdens Girls Day.
Udens College bezoekt Hendriks tijdens Girls Day. Foto: © Fotografie Rene Kuijs

Meiden Udens College bezochten bouwplaats tijdens Girls Day

Algemeen 2.354 keer gelezen

OSS | Zes meiden van het Udens College bezochten donderdagochtend een bouwplaats in Boekel van het Osse bedrijf Hendriks Coppelmans. Dit in het kader van zogeheten Girls Day.

Girls’ Day is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Nederland om meisjes te inspireren om te kiezen voor een carrière in de techniek, wetenschap en bouw. Tijdens Girls’ Day openen bedrijven en organisaties hun deuren voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud, zodat ze kunnen kennismaken met de verschillende beroepen en activiteiten die in die sector worden uitgevoerd.

Tijdes het bezoek aan Hendriks vertelde trainee Vera welke werkzaamheden zij als uitvoerder in haar takenpakket heeft. Hierna gingen de meiden samen met hun docent naar de bouwplaats in Boekel van Hendriks Coppelmans. Ze kregen een korte rondleiding en leerden hoe ze gereedschap kunnen gebruiken. Ze hebben nu met eigen ogen gezien dat er veel mogelijkheden en kansen zijn in de bouw en dat zij ook succesvol kunnen zijn in deze sector. 

Meer vrouwen in de bouw
Het aantal vrouwen dat werkzaam is in de bouwsector stijgt licht. “Binnen Hendriks werken nu 46 vrouwen, dat is ongeveer 15% van ons personeelsbestand. Dit percentage is hoger dan het landelijk gemiddelde en dat vind ik een positieve ontwikkeling. We bieden voldoende mogelijkheden voor nieuwe (vrouwelijke) collega’s. Verdiep je eens in het werken in de bouwsector, het is echt heel leuk en de kansen zijn enorm!” zegt Françoise Brandwagt enthousiast, HR adviseur bij Hendriks Coppelmans.

Udens College bezoekt Hendriks tijdens Girls Day.
Udens College bezoekt Hendriks tijdens Girls Day.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant