Larissa Weitzel-Zeldenrijk stopt als directeur van Stichting Volksuniversiteit Oss
Larissa Weitzel-Zeldenrijk stopt als directeur van Stichting Volksuniversiteit Oss

Larissa Weitzel-Zeldenrijk stopt als directeur van Stichting Volksuniversiteit Oss

Algemeen 670 keer gelezen

OSS | Na 5,5 jaar neemt Larissa Weitzel-Zeldenrijk op 1 november afscheid als directeur van Stichting Volksuniversiteit Oss. De organisatie heeft in de persoon van Jasper van Wordragen een opvolger op interim-basis gevonden. Hij zal zijn functie aanvangen per 1 november a.s.

Bij haar aanstelling kreeg Larissa Weitzel de opdracht Volksuniversiteit Oss en omgeving meer op de kaart te zetten, naamsbekendheid te vergroten en meer cursisten te bereiken. Dit doel is meer dan bereikt met een groei van 40% in het aantal cursisten. Larissa is trots op het resultaat: “Het waren bevlogen jaren, zeker met de zware Covid periode. Maar ik ben trots op de manier waarop wij snel ons cursusprogramma online voort hebben gezet. De betrokkenheid van onze docenten is erg groot, daar hebben wij veel aan te danken. Het voelt als één groot team.”

In 2020 heeft Volksuniversiteit Oss haar 50-jarig jubileum gevierd. “Voor alle inwoners van Oss en omgeving zijn we in het jubileum jaar gestart met gratis workshopdagen om zo kennis te maken met ons cursusaanbod. Wegens groot succes is dit een terugkerend evenement geworden.” Naast een breed regulier cursusaanbod voor de inwoners van Oss en omgeving is Volksuniversiteit Oss ook een toonaangevende taalopleider geworden voor bedrijven in de regio: “Bedrijven die hun anderstalige medewerkers de Nederlandse taal willen laten leren, kloppen bij ons aan voor een taaltraining op maat. Taal op de werkvloer is erg belangrijk voor bedrijven.“

Voor Larissa Weitzel is het een goed moment om het stokje over te dragen aan Jasper van Wordragen. Van Wordragen kan bogen op een groot aantal jaren relevante ervaring en netwerken voor deze functie. Zo is hij onder andere als ondernemer betrokken bij diverse lokale en regionale initiatieven. In Oss en omgeving is hij vanaf het begin in 2011 verantwoordelijk voor Starters Succes Oss Bernheze, een stichting die al ruim 700 ondernemers heeft ondersteund bij de start en de groei van het eigen bedrijf. Op projectbasis ondersteunt hij organisaties bij diverse organisatorische en bedrijfskundige uitdagingen. Het bestuur is ervan overtuigd dat Van Wordragen met zijn visie en leiderschap Volksuniversiteit Oss verder zal leiden en zal bijdragen aan haar onverminderd succes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant