Flexwoningen Ruwaard opgeleverd
Flexwoningen Ruwaard opgeleverd

Oplevering eerste flexwoningen in Ruwaard in Oss

Algemeen 6.301 keer gelezen

OSS | Deze week kregen de huurders de sleutel van hun nieuwe huis aan het Bergsche Hoevepad in Oss. De 72 appartementen zijn gebouwd op een voormalig voetbalveld en blijven hier voor een periode van 15 jaar staan. 

De appartementen zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. Ze zijn bedoeld voor mensen die snel een woning zoeken, maar door een lage inschrijftijd vaak jaren moeten wachten. Zij kunnen hier tijdelijk wonen terwijl ze verder zoeken naar een permanente huurwoning. Er reageerden dan ook vooral veel jonge mensen op de woningen.

Tussen de gebouwen worden wadi’s ingericht voor waterberging, met daaromheen looppaden en bankjes. De appartementen hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas (HR++). Op het dak liggen zonnepanelen die worden verdeeld onder het aantal woningen. De woningen hebben geen gasaansluiting, alles werkt op elektriciteit.

In totaal zijn er 48 2-kamerappartementen en 24 3-kamerappartementen. Elk appartement heeft een woonkamer, open keuken, badkamer met toilet en één of twee slaapkamers. De appartementen op de begane grond hebben een kleine buitenruimte. Voor elk appartement is een parkeerplaats beschikbaar. Naast het gebouw is een gezamenlijke fietsenstalling.

De woningen in de Ruwaard zijn de eerste flexwoningen die in Oss komen te staan. In de prestatieafspraken die in 2020 met de gemeente Oss zijn gemaakt, is afgesproken dat de woningcorporaties 240 flexwoningen bouwen. Deze komen op 3 locaties in Oss en 1 in Ravenstein.

Bekijk hier het filmpje van de oplevering:
https://www.youtube.com/watch?v=3X_X7aVCIkk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant