Afbeelding

Publieksdag Agrarische Natuurvereniging D’n Beerse Overlaet

Algemeen 585 keer gelezen

LITHOIJEN | In verband met het 25-jarig bestaan houdt Agrarische Natuurvereniging D’n Beerse Overlaet een publieksdag. Doel is om het werk van de vereniging meer bekendheid te geven in de regio. 

De Agrarische Natuurvereniging heeft als doel het stimuleren en faciliteren van agrarisch natuurbeheer. Het zwaartepunt ligt in de polder van de Beerse Overlaat, waar de bescherming van weidevogels belangrijk is. De laatste tien jaar is de weidevogelstand in dit gebied dan ook gestegen in tegenstelling tot de landelijke tendens.

Zo hebben zij in de Beerse Overlaat bijna 100 hectare plas-dras aangelegd. Weidevogels hebben graag nat of drassig grasland met kruidenrijke percelen erbij. Daar kunnen zij namelijk veel insecten vinden. De grutto, wulp, tureluur, kluut en ook de kievit waarderen die inzet enorm. Een grote zwerm kieviten is hiervan het levende bewijs. Zelfs de zeer zeldzame kemphaan en de steltkluut zijn hier soms weer te zien.

De publieksdag vindt plaats op zondag 28 april van 12.00 tot 16.00 uur bij de familie Baijens aan de Weisestraat 25 in Lithoijen. Hier ligt een groot perceel plas/dras van 30 hectare. Tijdens deze dag zijn vrijwilligers aanwezig van de weidevogelbescherming. Zij vertellen over het opsporen van nesten en vogels en laten belangstellenden door de verrekijkers kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant