De oliebollenkraam van Gerard Verstappen staat tijdens de Paaskermis op de Rusheuvel.
De oliebollenkraam van Gerard Verstappen staat tijdens de Paaskermis op de Rusheuvel.

Paaskermis gaat door, maar wel op de Rusheuvel

Centrum 1.560 keer gelezen

OSS | Eindelijk komt ie er dan: de Paaskermis in Oss. In 2020 en 2021 kon het niet doorgaan vanwege corona en in 2022 staken burgemeester Buijs en een aantal ondernemers in het Osse centrum er een stokje voor. Dat is nu omzeild door de Paaskermis te organiseren op de Rusheuvel en niet op het Eikenboomgaardplein.

Initiatiefnemer Gerard Verstappen heeft er in ieder geval zin in: “Voor nu is dit prima, maar de kermis hoort natuurlijk op het Eikenboomgaardplein. Maar de centrumondernemers in Oss willen het weer niet. Die hebben een te dikke vinger in de pap, vandaar dat ik voor nu maar een vergunning aangevraagd heb voor de Rusheuvel. En dat vond de gemeente Oss helemaal prima, die hebben daar echt fantastisch aan meegewerkt.”

Nadat het drie jaar lang geen doorgang kon vinden, moest het dit jaar wél doorgaan.
Verstappen vervolgt: “Ik ben strijdlustig en was eigenlijk van plan de kermis op het Eikenboomgaardplein erdoor te douwen, maar ik heb twintig exploitanten, waaronder een aantal Osse ondernemers en die zagen het verleden jaar al door de neus geboord. Met het oog op hun belangen heb ik nu de vergunning aangevraagd voor de Rusheuvel. Maar een kermis hoort in het centrum, en eigenlijk is dit te ver weg van het centrum, zeker voor ouders om hun kinderen op eigen houtje een rondje te laten lopen.”

Eenmalig
“Ik heb de vergunning voor de Eikenboomgaard voor 2024 al ingediend, en volgend jaar vindt de kermis dan ook daar plaats. De centrumondernemers in Oss denken dat het daar hun parkeerplaatsen zijn, en dat een evenement alleen doorgaat als het in hun straatje past, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Zo werkt het nergens in Nederland, ook niet in Oss. Maar voor nu is het prima en ben ik tevreden”, aldus Verstappen.

De opbouw van de kermis begint op 5 april, en vanaf vrijdag 7 april gaat de Paaskermis helemaal los.
“Botsauto, breakdancer, rups, Lunapark, een trampoline, cakewalk, ik sta er zelf met de oliebollenkraam, er zijn suikerspinnen, er is een schiettent, snoep, eigenlijk van alles,.. Twintig attracties en we houden ook nog allerlei acties. Daar beginnen we dezer dagen al mee, maar tijdens Pasen zelf loopt er een paashaas rond. Het wordt vier dagen knallen van vrijdag 7 april tot en met maandag 10 april. Een helemaal volwaardige kermis, aan de linkerzijde van het parkeerterrein van de Rusheuvel. Met meer dan genoeg plek voor bezoekers om hun auto te stallen. En die maandag sluiten we af met een mooi vuurwerk.”

Uit de krant