Melvin samen met Irene Moors en Kevin van den Berg.
Melvin samen met Irene Moors en Kevin van den Berg.

Melvin van Meurs wint Special Media Award

Event 2.695 keer gelezen

HILVERSUM/HEESCH | Heeschenaar Melvin van Meurs van Dichterbij heeft woensdag in Beeld en Geluid in Hilversum een Special Media Award gewonnen met zijn YouTube serie ‘Melvin bezoekt dagbestedingen’. “Ik ben kei blij”, aldus de trotse prijswinnaar. 

De Special Media Awards zijn de landelijke prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De uitreiking, in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid, is een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort en viert dit jaar haar vijfjarig bestaan. Tijdens de spannende show die ook live te volgen was via YouTube, maakten presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg de tien winnaars bekend, ingedeeld in tien categorieën.

Melvin nam zijn oma (82) mee naar de prijsuitreiking. “Omdat ik supertrots op haar ben en ze de liefste oma van de hele wereld is.” De Dichterbij-presentator won zijn prijs met de serie ‘Melvin bezoekt dagbestedingen’. Daarvoor bezocht hij diverse dagbestedingslocaties bij Dichterbij.
Melvin: “Toen ik mijn award kreeg, kuste ik hem. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Ik ga er niet mee slapen, want ik ben er heel voorzichtig mee. Hij krijgt een mooie plek.”

Heart Care Werk(t) uit Oss was ook genomineerd met de prachtige videoclip ‘Music Together’ op YouTube, maar die nominatie werd niet verzilverd.

Steeds meer inzendingen
Initiatiefnemer en projectleider Sonja Heijkamp: “Dit jaar hadden we 168 inzendingen uit het hele land. Elk jaar zijn we blij verrast met alle creatieve en bijzondere media-uitingen die we ontvangen. Het is zo belangrijk om aandacht te blijven vragen voor mediawijsheid in de gehandicaptenzorg. We zien met de Special Media Awards wat voor goede media mensen met een verstandelijk beperking maken en hoeveel plezier we kunnen hebben met sociale media. Ik hoop met het evenement echt een ‘paaltje te hebben geslagen’ om als begeleider of organisatie het gesprek over sociale media positief samen te kunnen voeren.”

Uit de 168 inzendingen selecteerde de vakjury de winnaars. In de vakjury zaten dit jaar Sander Pat, Team Plagiaat, Tjarda Struik, Renée Postma, Rob Geus, Kaj van der Voort en Jan Müller.

Feestelijke uitreiking
Dankzij Co Hases op de rode loper en presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg was het een indrukwekkend feestje bij Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Om het feest compleet te maken, traden Danny Smoorenburg en Rico Stavast op.

De uitreiking van de Special Media Awards 2023 van woensdag 8 november is al op YouTube terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=2AKcqXiaDHI

De tien winnaars van de Special Media Awards 2023 plus jury en presentatoren.
Melvin en zijn oma Bets
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant