Maikel Korbmacher kan weer genieten van zijn jonge gezin.
Maikel Korbmacher kan weer genieten van zijn jonge gezin. Foto: Lieke Dekkers Fotografie

Pijn Reset Methode: tegen chronische pijn

Gezondheid 1.443 keer gelezen

OSS | Na jaren eindelijk van je chronische pijn af. Het is nu mogelijk met de Pijn Reset Methode. Dit online programma, dat is ontwikkeld door fysiotherapeut Maikel Korbmacher, leert je in twaalf weken hoe je de pijn kunt verminderen en misschien zelfs helemaal pijnvrij kunt worden.

Ieder mens heeft weleens last van pijn. Je verzwikt je enkel, gaat door je rug of loopt tijdens het sporten een blessure op. Met de juiste begeleiding van een fysiotherapeut gaat deze pijn meestal na een aantal dagen of weken weer over. Wanneer de pijn langer dan 6 weken aanhoudt, spreken we van chronische pijn.
Wanneer je vaak pijn hebt, wordt jouw leven daardoor negatief beïnvloed.  Zonder het te beseffen, kom je in een vicieuze cirkel terecht die kan uitmonden in depressie en isolement. “Ik weet precies hoe je je voelt”, zegt Maikel Korbmacher, bedenker van de Pijn Reset Methode. Onder de noemer Fysiotherapie4all richtte hij samen met zijn compagnon een keten van fysiotherapiepraktijken en sportscholen op. Zestig uur werken in de week was geen uitzondering en zonder het te merken, pleegde hij roofbouw op zijn lichaam.

Klachten
Op een bepaald moment liep hij een schouderblessure op en daarna bleef hij klachten houden. Wat hij ook ondernam om beter te worden, de pijn hield aan en er kwamen steeds meer klachten bij.
Uiteindelijk kreeg hij de diagnose dunnevezelneuropathie (een spierziekte met chronische pijnklachten). De symptomen werden erger. Uiteindelijk belandde hij depressief op de bank. Van de vitale, vrolijke, opgewekte man die hij altijd was geweest, was weinig meer over.
Korbmacher ging zich verdiepen in de oorzaken van pijn. Door zelf op onderzoek uit te gaan, ontdekte hij dat pijn een bijzonder fenomeen is dat ontstaat in het brein. Hij leerde dat je pijn kunt hebben zonder dat er sprake is van fysieke schade.
Het programma is zo opgezet dat iedereen het kan volgen, ongeacht de aandoening of pijnklachten. Of je nu spanningsklachten, artrose, rugpijn, nekpijn, fibromyalgie, reuma, prikkelbare darmsyndroom of migraine hebt, op al deze gebieden is winst te behalen. Maikel is daarvan zelf het beste bewijs. Hij is weer volop actief in zijn bedrijf en is vitaler en gelukkiger dan voorheen. fysio-4all.nl/pijn-reset-methode.

Lees het complete verhaal morgen in Weekblad Regio Oss

Uit de krant

Uit de krant