Een kijkje nemen in het voedselbos van Oss op zaterdag 17 jun
Een kijkje nemen in het voedselbos van Oss op zaterdag 17 jun Foto: GABRIELA HENGEVELD

Een kijkje nemen in het voedselbos van Oss

Gezondheid 2.042 keer gelezen

OSS | Op zaterdag 17 juni ben je van harte welkom op de Leiweg 3A in Geffen, net voorbij de rand van Oss, om kennis te maken met de Green Heart Nature Farm. Op deze prachtige natuurboerderij is de afgelopen jaren een groot voedselbos aangelegd. Een win win, want zo kun je tegelijk de natuur herstellen en voedsel verbouwen.

Op de Open Dag zijn kun je van 11:00 tot 15:00 gewoon binnen komen wandelen. Bij de tent word je welkom geheten en kun je iets lekkers te eten of drinken halen. Ook is een muziekje, informatie en een hoop gezelligheid te vinden. Je kunt vervolgens bij één van de rondleidingen over het terrein aansluiten.

Elk uur start er een nieuwe:
• 11:00 Rondleiding Kestrel
• 12:00 Rondleiding Geert-Jan
• 13:00 Rondleiding Kestrel
• 14:00 Rondleiding Geert-Jan

Hier hoor je meer over wat een voedselbos inhoudt, over hun permacultuur aanpak waarbij ze samenwerken met de natuur en de natuurlijke overvloed die een voedselbos oplevert. Proef en ontdek, en stel al je vragen. Ook kun je zelf over de paden rondwandelen om de sfeer te proeven en te genieten van de prachtige natuur.

Tot slot zijn er wellicht al wat van de eerste bessen te oogsten. Fijn als je zelf een bakje of emmertje meeneemt als je het leuk vindt om wat bessen mee naar huis te nemen! Wat contant geld meenemen kan ook handig zijn.

Praktisch
Meer info over de Open Dag of andere activiteiten die ze organiseren? Kijk dan eens op:
www.greenheartnaturefarm.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant