Titus Brandsma Lyceum bestaat 100 jaar.
Titus Brandsma Lyceum bestaat 100 jaar.

Leerlingen TBL maken documentaire over Titus Brandsma

Onderwijs 852 keer gelezen

OSS | Twee leerlingen van het Titus Brandsmalyceum, locatie van Het Hooghuis, hebben een documentaire gemaakt over Titus Brandsma en 100 jaar TBL. De documentaire ging woensdag 31 mei tijdens een bijeenkomst voor genodigden in première. De titel van de documentaire is “Kennis is maar de helft”.

In het kader van hun profielwerkstuk hebben de leerlingen Frank en Guus uit 6 vwo een documentaire gemaakt over 100 jaar TBL en Titus Brandsma. Voor deze documentaire hebben zij o.a. toestemming gekregen om te filmen in concentratiekamp Dachau en stonden ze tussen de nationale en internationale pers in Rome bij de heiligverklaring van Titus Brandsma. Vanaf de zomer van 2021 zijn beide jongens bezig geweest met het maken van deze film.

Interviews
Voor de documentaire hebben ze diverse mensen geïnterviewd waaronder oud-rector Toon Jagers en een aantal oud-leerlingen waaronder een van de eerste meisjes op het TBL in de jaren 50 van de vorige eeuw. Ook zijn ze afgereisd naar Bolsward om het Titus Brandsma Museum te bezoeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant