(Vlnr) Docent Diana, WensAmbulanceBrabant Albert, leerlingen Dani, Ruben, Ella, Tayisha, docent Cindy, docent Lynn, en WensAmbulance Brabant Barry.
(Vlnr) Docent Diana, WensAmbulanceBrabant Albert, leerlingen Dani, Ruben, Ella, Tayisha, docent Cindy, docent Lynn, en WensAmbulance Brabant Barry.

Leerlingen De Singel halen 2100 Euro op voor WensAmbulance Brabant

Onderwijs 1.630 keer gelezen

OSS | Op woensdag 12 juli, de laatste schooldag voor de zomervakantie, werd op Het Hooghuis De Singel het ingezamelde bedrag bekendgemaakt voor het goede doel van dit schooljaar: Stichting WensAmbulance Brabant. Leerlingen haalden in totaal maar liefst €2.174,74 op met alle acties. In de aula van de school werd de cheque overhandigd aan medewerkers van WensAmbulance Brabant.

Ieder schooljaar kiezen de leerlingen en de leerlingenraad van De Singel voor een goed doel, waar ze zich een jaar lang voor inzetten. Dit schooljaar was dat WensAmbulance Brabant. Met vijf ambulances brengen de meer dan 160 vrijwilligers zieke mensen naar de plek van hun wens, voor een speciaal moment met dierbaren. De aanleiding van de keuze kwam via een leerling, wiens oma vorig jaar met behulp van WensAmbulance Brabant een mooie dag kon beleven. Dit verhaal maakte een diepe indruk op de leerlingen.

Acties en donaties
Albert van Maasakkers, vrijwilliger en chauffeur bij de stichting, legt het belang uit van donaties aan de Stichting WensAmbulance: “We krijgen geen geld van de overheid. We moeten het echt hebben van acties en donaties, zoals deze van De Singel. Het is geweldig dat leerlingen onze stichting hebben gekozen als hun goede doel voor dit schooljaar. Mede dankzij hun bijdrage kunnen wij dit bijzondere werk blijven doen.”

Genoeg geld voor 6 wensen
Het bedrag dat door De Singel is opgehaald, is genoeg om 6 wensen in vervulling te laten gaan. Albert licht toe: “Gemiddeld hebben we €350,- nodig per wens. Hierin zitten alle onkosten verwerkt en ook de kosten voor de brandstof. We waren aangenaam verrast dat de leerlingen ruim €2.100,- hebben opgehaald. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar!” Om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen staken de leerlingen en medewerkers de handen flink uit de mouwen. Lynn van Rodijnen, docent van De Singel, vertelt: “Er is geld opgehaald door de catering, de Singelmarkt en er zijn veel andere extra’s gedaan om geld in te zamelen.” De overhandiging van de cheque in de aula van de school was een bijzonder moment. Alle leerlingen waren erbij aanwezig. Albert: “Uit hun enthousiasme en dat van de leerkrachten halen we veel energie. We doen dit werk voor de mensen die eigenlijk niet meer kunnen. Het is vaak hun laatste wens. Prachtig dat leerlingen hieraan bijdragen.”

Wensreizen niet vanzelfsprekend
Waar de wensreizen naartoe gaan, is persoonlijk en hangt af van de wens van de zieke. Albert: “Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben of mensen die bijvoorbeeld hun heup gebroken hebben, is ergens naartoe gaan echt niet vanzelfsprekend. Ze kunnen dat zelf niet en daarom brengen we deze mensen bijvoorbeeld naar een bruiloft, een concert, een museum of naar een andere voor hen speciale plek, bijvoorbeeld om daar afscheid van te nemen.”

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant