Loek van Wely en Frank Duijs, leden van DDO.
Loek van Wely en Frank Duijs, leden van DDO.

DDO heeft kandidatenlijst bijna klaar: ‘We willen Osse plannen voor windparken in de ijskast’

Politiek 1.174 keer gelezen

OSS | De nieuwe politieke partij Dynamisch Democratisch Oss presenteert binnenkort de kandidatenlijst. In totaal staan er nu negen mensen op de lijst, maar de volgorde is nog niet bekend. “Ons streven is om tot tien kandidaten te komen”, aldus initiatiefnemer Frank Duijs uit Maren-Kessel.

Duijs is in de Provinciale Staten actief voor JA21. Door de situatie rondom de windturbines besloot hij een lokale politieke partij op te richten. Daarbij krijgt hij steun van Statenlid Loek van Wely uit Oss.

Verkiezingsprogramma
DDO is volgens Duijs geen one-issue partij, maar het Osse windpark staat wel bovenaan het verkiezingsprogramma. “Nu gas en kernenergie een groen stempel in Brussel hebben gekregen kunnen de Osse plannen voor windparken in de ijskast. Dit besluit van de Europese commissie maakt de weg vrij voor een andere visie op de Regionale Energie Strategie (RES), waarbij windenergie niet langer het einddoel hoeft te zijn. Laten we stoppen nu het nog kan. Nu kunnen we nog van de onzalige plannen af. De polders kunnen dus gevrijwaard blijven van megalomane windturbines. Maar het besluit betekent meer: onze wijken hoeven ook niet van het gas. Bovendien kunnen we verdere energie-opwek via onze daken laten lopen. Osse bedrijfsdaken, maar ook daken van particulieren lenen zich vaak goed voor de opwek van zonne-energie. Mocht dat niet genoeg zijn, dan zijn reststroken, overdekte parkeerhavens en bijvoorbeeld geluidswallen vaak goede alternatieven. Hiermee spaar je onze polders. Het landschap blijft behouden en de weidevogels kunnen er hun toevlucht blijven zoeken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant