Bernhardstraat in Berghem. (Foto: Google Maps)
Bernhardstraat in Berghem. (Foto: Google Maps)

Mooiland kan doorgaan met sloopplannen in Berghem

Politiek 2.108 keer gelezen

OSS/BERGHEM | Wooncorporatie Mooiland kan doorgaan met de uitwerking van de sloopplannen van tientallen huizen in Berghem, als het aan wethouder Sidney van den Bergh (CDA). Hij zal aanstaande dinsdag positief reageren op de sloopplannen.

Van den Bergh wil niet kijken naar een alternatief voor de sloop van de huizen, zo liet hij donderdagavond in de raadscommissie Ruimte weten. Dit ondanks een alternatief plan van de bewoners van de Berghemse wijk, waarin een deel van de sloop kan doorgaan, maar ook een deel van de huizen behouden blijft. Omdat een deel van de huizen nog in prima staat verkeert, volgens de bewoners, en hun plan bovendien op groot draagvlak in de wijk kan rekenen.

De wethouder Wonen zei: “Ik ben niet in de positie om plannen en alternatieven te beoordelen. Het is aan de eigenaar om met een plan te komen en die eigenaar is wooncorporatie Mooiland.” Zijn taak is om eventueel akkoord te geven op de uitwerking van het plan, en dat is hij dinsdag ook van plan te gaan doen, vertelde van den Bergh.

Hij benadrukte daarbij wel dat sloop daarmee nog geen uitgemaakte zaak is, maar wel dat het plan voldoet aan de wensen van de gemeente Oss om, in dit geval de Bernhardstraat en omgeving, te verduurzamen en vergroenen. Er komt ook nog een omgevingsdialoog met de bewoners als Mooiland de uitgewerkte plannen klaar heeft.

Een meerderheid van de raad steunt de wethouder vooralsnog in zijn voornemen.

Uit de krant