Gemeentehuis Oss
Gemeentehuis Oss

‘Ga in gesprek over de toekomst van de stad’

Politiek 3.080 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss werkt in samenwerking met het bureau West8 aan een ‘Masterplan voor de stad’ en wil daarover in debat met inwoners van Oss op dinsdagavond 23 januari.

De gemeente ziet voor de stad Oss kansen in verdere verstedelijking, en zet daarbij in op Oss als 10 minutenstad: ruimte geven aan langzaam verkeer en voorzieningen die binnen 10 minuten bereikbaar zijn vanaf woon- of werkplek. Met focus op het creëren van een duurzame, gezonde en veilige leefomgeving. 

Het masterplan waaraan West8 momenteel werkt is geen vaststaand ontwerp maar een raamwerk met daarin bestaande en nieuwe projecten in Oss. Denk aan de plannen aan de Raadhuislaan, Euterpepark en Schadewijk. Centraal staat het bevorderen van de samenhang in het stedelijk gebied en het stimuleren van een divers programma voor wonen, werken, cultuur, en groene en duurzame leefomgeving.

Om tot een gedragen plan te komen wil de gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen debatteren en horen wat er leeft. Tijdens de Week van de Stad is er op 23 januari een debatavond waar professionals, ontwikkelaars en Ossenaren aan verschillende tafels in gesprek gaan over thema’s die belangrijk zijn voor het Oss van de Toekomst.

Meepraten?
Dat kan door een mail te sturen naar stadmettoekomst@oss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant