Tom Sijpestijn (Foto: Thomas Segers)
Tom Sijpestijn (Foto: Thomas Segers)

Nieuwe eigenaar City Hotel: ‘Voor overlast hoeven mensen niet bang te zijn’

Zakelijk 3.872 keer gelezen

OSS | Dat het voormalige City Hotel aan de Raadhuislaan in Oss nu een logiesverblijf voor arbeidsmigranten is geworden, zorgde voor onder andere vragen bij meerdere politieke partijen. ‘Vreemd en onnodig’ vindt de Osse ondernemer Tom Sijpestijn, de nieuwe eigenaar van het pand. Hij vertelt in Bedrijvig Oss voor het eerst zijn verhaal.

Sijpestijn is al jaren directeur van Flexspecialisten: een grote uitzendorganisatie gevestigd in het Flexhuis aan de Raadhuislaan. In 2020 kwam hij erachter dat het City Hotel te koop stond en hij twijfelde niet. Na een gesprek met de verkopers deed hij een bod en werd hij de nieuwe eigenaar. “Gastronomie en de hotelwereld hebben me altijd aangesproken”, zegt hij in Bedrijvig Oss. “Het City Hotel brengt die twee prachtig samen, nota bene in de straat waar we met Flexspecialisten gevestigd zijn. Dat het hotel ook in de toekomst een hotel moet blijven, heeft voor mij altijd buiten kijf gestaan. Het is geen locatie voor permanente huisvesting; daar leent het gebouw zich helemaal niet voor. Daarom hebben we bewust gekozen voor een overname van het hotel inclusief de exploitatie.”
Hij is verbaasd over de vele speculaties, volgens hem vooral veroorzaakt door de berichtgeving in de lokale media. “Ik heb geen enkele journalist te woord gestaan over onze plannen. Dus hoe kan men daar dan over schrijven? De gemeente is van alles volledig op de hoogte. Een contractpartner heeft ervoor gezorgd dat de eerste gasten intussen zijn ontvangen. Dat zijn arbeidsmigranten die in het hotel een meer dan uitstekend tijdelijk verblijf vinden.” 

Geen problemen
Bang voor overlast hoeven omwonenden niet te zijn. “In het Flexhuis (ook aan de Raadhuislaan, red.) verblijven ook tientallen arbeidsmigranten. Die hebben in zes jaar tijd nog nooit voor problemen of overlast gezorgd. Sterker nog: buurtbewoners zijn juist blij dat ons pand bewoond is. Het is heel simpel: als je een gebouw exploiteert, ben je verplicht om alles goed te onderhouden. Dat zal bij het City Hotel niet anders zijn. Bovendien zijn arbeidsmigranten in het City Hotel niets nieuws. Buitenlandse gasten en medewerkers van onder meer MSD of Heesen Yachts verblijven er al sinds jaar en dag voor korte periodes.”

Er zijn ook grootse plannen voor het restaurant. Lees daarover meer hier vanaf pagina 34.

Tom Sijpestijn (Foto: Thomas Segers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant