Afbeelding
Foto: Arno Lucas

TOP Oss vindt in Sjors Ultee vervanger voor hoofdtrainer Ruud Brood

Voetbal 809 keer gelezen

OSS | TOP Oss heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden in Sjors Ultee. Hij vervangt Ruud Brood, van wie het contract na één seizoen niet verlengd wordt. Ultee tekent voor twee seizoenen.

Ruim een week geleden werd bekend dat TOP Oss afscheid gaat nemen van Ruud Brood. Hij keek anders naar de toekomst dan de club en zei, hoewel hij begrijpt dat er financiële beperkingen zijn, geen concessies te willen doen. TOP moest dus op zoek naar een vervanger.

Die is nu gevonden in Sjors Ultee (36). TOP Oss is voor hem de derde club waar hij aan de slag gaat als hoofdtrainer. Hij was eerder de eindverantwoordelijke bij Fortuna Sittard en recent SC Cambuur, waar hij in oktober vorig jaar werd ontslagen na een reeks verliezen. Hij zette in 2006 al zijn eerste stappen als trainer bij de jeugdopleiding van FC Utrecht. 

Ultee zegt over zijn nieuwe club: “De keuze voor TOP Oss is er een die ik op gevoel én met verstand heb genomen. De gesprekken met de directie hebben me enthousiast gemaakt over de plannen en mogelijkheden voor de komende jaren. De club staat voor talentonwikkeling en dat past bij mij. Ik kijk ernaar uit om de club samen met andere clubmensen verder te ontwikkelen en samen te gaan presteren.”

Technisch directeur Linton Posthumus over de aanstelling van Ultee: “Vanuit de directie hebben we besloten dat een nieuwe impuls past bij de groeifase van onze club. De keuze voor Sjors past bij onze visie om gezamenlijk te bouwen aan de toekomst en het bestaansrecht van TOP Oss. Als club willen we een toegevoegde waarde zijn voor de carrière van spelers en staf door in te zetten op individuele ontwikkeling, meer structuur aan te brengen op team-tactisch niveau en het verder realiseren van een duurzame topsportomgeving.”

“Ultee, met ervaring in zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie, staat bekend als een trainer die jong talent ontwikkelt en moderne tactieken implementeert”, aldus TOP Oss. Hij wordt officieel gepresenteerd bij TOP Oss in de week na de laatste wedstrijd van het seizoen 2023/24. Hierbij krijgen geïnteresseerden de gelegenheid om hem te verwelkomen en te spreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant