Teamfoto Margriet zondag 1 in seizoen 2023/24. Bron: Margriet.
Teamfoto Margriet zondag 1 in seizoen 2023/24. Bron: Margriet.

Voorbeschouwing 3C: pittige uitwedstrijd Margriet, zespuntenwedstrijden Nulandia en Nooit Gedacht

Voetbal 735 keer gelezen

DRUNEN | Margriet moet alle zeilen bijzetten om de punten mee naar huis te nemen tegen het lastige RKDVC. De derde periode hangt anders op een zijden draadje. EVVC en Nulandia staan op de drempel van lijfsbehoud. Nooit Gedacht speelt voor zijn laatste kans om de nacompetitie te ontlopen thuis tegen SCG’18.  

Door: Cis van Pinxteren

Margriet werd vorige week in de eerste helft onder de voet gelopen door een dominerende koploper: Nieuwkuijk. Na de 0-2 achterstand zag Margriet-trainer Maarten van Vugt de bui al hangen. “Dan denk je ‘het zal toch niet dat we nu worden afgedroogd’.” Margriet groeide langzaam in een spannende wedstrijd. In de 88e minuut redde Jorn van Bakel één punt voor Margriet. Van Vugt: “Voor ons was dit het maximale resultaat. Eén punt hebben we op karakter gewonnen. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen RKDVC, we gaan vol voor de derde periode.” Margriet gaat na vijf wedstrijden in de derde periode aan kop met dertien punten uit vijf wedstrijden. RKDVC is als winnaar van de tweede periode zeker van nacompetitie. Eerder dit seizoen werd het 1-1 tussen Margriet en RKDVC. Het gat in de reguliere stand bedraagt slechts twee punten in het voordeel van Margriet op de nummer vier. Voor Margriet is een overwinning noodzakelijk om de tweede plek te behouden en de koppositie in de derde periode. Na RKDVC volgen nog EVVC (thuis), DSC (uit) en Nooit Gedacht (thuis). Komt Margriet dichterbij de periodetitel in Drunen of lijdt het pijnlijk puntverlies?  

EVVC dichtbij handhaving tegen Den Dungen
EVVC kwam gehavend uit de verloren strijd tegen Haarsteeg. Jordy Spooren viel wel uit met een blessure in de vijftiende minuut. Rob van Dijk moest even later ook geblesseerd het veld verlaten. De 2-0 nederlaag had geen grote consequenties voor EVVC. Met de eerste periodetitel in de achterzak is een ticket voor de nacompetitie binnen. Trainer Ramon van Rixtel had gemengde gevoelens over de match. “Helaas kwamen er een aantal blessures bij.” Het voetballende aanvalsspel van zijn ploeg stemde hem wel tevreden. EVVC staat negen punten boven de streep. Hoogstwaarschijnlijk is handhaving binnenkort een feit. Voor de tegenstander uit Den Dungen is dat allerminst het geval. Den Dungen staat als nummer negen slechts vijf punten boven de streep. EVVC draait wisselvallig in de tweede seizoenshelft. De laatste thuisoverwinning stamt uit begin februari toen Real Lunet met 7-1 werd afgedroogd. Nieuwkuijk, DSC en SCG’18 hielden EVVC sindsdien van een thuiszege af. EVVC zal zich van zijn beste kant willen laten zien in eigen huis om met een goed gevoel richting de nacompetitie te gaan. Na Den Dungen speelt EVVC nog tegen Margriet (uit), Alem (thuis) en Nulandia (uit). Wint EVVC weer een keer voor het eigen Vinkelse publiek?

Scorend Nooit Gedacht ontvangt SCG’18
Na maanden van ongelukkige resultaten is het roer om bij Nooit Gedacht. DSC en DBN’22 werden achtereenvolgens verslagen. De aanvallers tankten vertrouwen tegen de hekkensluiter DBN. Met 2-7 werd er namelijk gewonnen dankzij goals van Tim Bissels (2x), Wouter Bijveld, Perry van Herpen, Levi Schuurmans, Bob van Iersel en het talent Jur van Zandvoort. Trainer Henry van der Linden was er maar wat blij mee. “Het had wel 2-15 kunnen zijn. De twee overwinningen op rij geven vertrouwen maar straks in de nacompetitie krijgen we niet zoveel kansen.” Van der Linden gaat uit van de nacompetitie. Directe degradatie is namelijk niet meer mogelijk en Nooit Gedacht staat zeven punten onder de streep. Alleen als Nooit Gedacht de vier resterende duels tegen SCG’18 (thuis), Haarsteeg (uit), Den Dungen (thuis) en Margriet (uit) allemaal wint, maakt het kans om lijfsbehoud direct te verzekeren. Ten eerste dient er te worden afgerekend met de Gestelse blauwwitten. De nummer vijf, SCG’18, verloor met 0-2 vroeger in het seizoen. Leunend op een taaie defensie gloort er de nacompetitie om promotie voor SCG. Kan Nooit Gedacht de goede vorm doorzetten thuis tegen SCG’18?

Overlevingsstand Nulandia bij degradatiekraker in Helvoirt
Nulandia kreeg een zure nederlaag te verwerken tegen degradant Real Lunet met 1-2. Trainer Giovanni Henskens herkende zijn ploeg niet. “We waren niet scherp in de verdediging. Ik hoop dat we worden wakker geschud door deze vertoning. We hadden niet mogen verliezen tegen deze tegenstander. Het moet beter! Er is alleen geen reden tot paniek.” Het gat met de streep blijft op acht punten staan. Daarmee staat Nulandia op de drempel van lijfsbehoud. De degradatiekraker tegen de nummer elf, Helvoirt, is belangrijk om te winnen en even belangrijk om niet te verliezen. Stel Nulandia lijdt opnieuw een nederlaag, dan slinkt het gat met Helvoirt naar zes punten. Defensief hield Nulandia in het vorige treffen tegen Helvoirt de heilige nul en won het dankzij twee doelpunten. Weet Nulandia ook in de beladen uitwedstrijd te overleven in deze hectische degradatiekraker?

Programma 3C:
RKDVC - Margriet
EVVC - Den Dungen
Helvoirt - Nulandia
Nooit Gedacht - SCG’18
Nieuwkuijk - Alem
DSC - Haarsteeg
Real Lunet - DBN’22  

Stand 3C:
1. Nieuwkuijk 22-48
2. Margriet 22-41
3. Haarsteeg 22-40
4. RKDVC 22-39 (pk 2)
5. SCG’18 22-37
6. EVVC 22-35 (pk 1)
7.DSC 22-34
8. Nulandia 22-34
9. Den Dungen 22-31
10. Alem 22-26
11. Helvoirt 22-25
12. Nooit Gedacht 22-24
13. Real Lunet 22-12
14. DBN’22 22-4
*DBN’22 heeft vier punten in mindering gekregen.

Teamfoto van Nulandia in seizoen 2023/24.
Selectiefoto van Nooit Gedacht in het seizoen 2023/24.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant