default
default Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo
FOTO’S

Brand bij logistiekbedrijf Vice Versa laait weer op, vlammen slaan uit het dak

112 62.300 keer gelezen

OSS | De brand bij logistiekbedrijf Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss laait weer op. De brandweer is al sinds vrijdagochtend 4.30 uur aan het blussen. Later die ochtend leek het vuur onder controle te zijn, maar nu slaan de vlammen uit het dak en is er een grote rookpluim te zien. Er is een NL-alert verstuurd waarin wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De brand begon in een koelcel. Vanwege de grote hoeveelheid rookontwikkeling was het voor de brandweer moeilijk om bij de brandhaard te komen. Vanuit Breda kwam een specialistische wagen met grote ventilator om de rook weg te blazen. Daarnaast leidt de temperatuur van -20 graden Celsius tot een spekgladde vloer, omdat het bluswater bevriest.

Rond 09.15 uur dacht de brandweer het vuur onder controle te hebben, maar rond 11.30 uur moesten er alweer assistentie komen van brandweerkorpsen uit de wijde omgeving. Ook werd er een gat in het gebouw gemaakt om de rook te laten ontsnappen en werden delen van de muren afgebroken om beter te kunnen blussen. Een blusrobot word ingezet om toch van binnen te kunnen blussen. 

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Meerdere straten zijn afgesloten voor verkeer. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
default
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant