Paul Hoekstra uit Oss.
Paul Hoekstra uit Oss. Foto: Leon Voskamp

Ossenaar brengt boek uit over zeekant Nederland

Algemeen 895 keer gelezen

OSS | Als wandelaar en liefhebber van natuur, historie en cultuur heeft Paul Hoekstra uit Oss het rijk geïllustreerde boek 'de zeekant van Nederland; waar verbinding voelbaar is' uitgegeven dat vanuit wandelperspectief een compleet en inspirerend overzicht geeft van de zeekant van Nederland. Het wandelperspectief zorgt voor toegankelijkheid, draagt bij aan inleving en biedt keer op keer kansen om je te laten 'meenemen'.

"Wandelend langs het 'levende water' en met gedachten uit mijn jeugd aan de toenmalige zeekant van Bergen op Zoom ontstond het idee om de plezierige verbinding die ik hierbij met Nederland voel te delen. Het is voor mij dé kant van Nederland met voor iedereen en altijd wel ergens een stip ter inspiratie en verbeelding aan de horizon."

Verbinding
"Gaandeweg mijn wandeltochten van Zuidwest-Zeeland naar Noordoost-Groningen en daarbij vijf keer 'links af' voor een kenmerkend eilandgevoel aan de Wadden, kreeg ik de hoopvolle gedachte dat mijn boek een positieve bijdrage kan leveren aan verbinding en saamhorigheid tussen alle Nederlanders en zij die met interesse naar ons land kijken. Ik hoop een oogstrelend, informatief en inspirerend document te hebben afgeleverd waarbij historisch besef, cultureel erfgoed, oog voor natuurgenot en de realiteit van het 'in gesprek blijven' met de krachten die het water doen leven, laten zien dat ook hier het geheel meer is dan de som der delen."

Informatie
ISBN: 978 90 826833 0 1. Meer informatie of bestellen via de website www.dezeekantvanNederland.nl of Boekhandel Derijks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Kangoeroedag DOT laat honderden kleuters bewegen met een glimlach Onderwijs 52 minuten geleden
In Oss is Van de Veerdonk altijd een geliefd en welkom gezicht geweest. (Foto: Hans van Doorn)
Laatste keer Mark van de Veerdonk in Lievekamp Kunst en cultuur 2 uur geleden 2
Afbeelding
Bouw Gezondheidscentrum De Ruwaard gaat in september van start Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Vroege Vogeluurtje: voorlezen voor de kleintjes bij Museum Jan Cunen i.s.m. de Bibliotheek Oss Algemeen 5 uur geleden
Muziekvereniging Berghem ontvangt Beatz Meijel. (Foto: Willy Boeijen)
Muziekvereniging Berghem speelt Rhythmic - Rendezvous Kunst en cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
MFA Onder d'n Plag mogelijke locatie voor VESTA '19 Algemeen 22 uur geleden

Uit de krant