Er zijn veel activiteiten bij Ons Plekske.
Er zijn veel activiteiten bij Ons Plekske.

Open dagen bij Ons Plekske in Vinkel

Algemeen 439 keer gelezen

VINKEL | Dolenthousiast zijn ze, de jongeren van Ons Plekske. Zó graag willen ze laten zien wat ze iedere dag doen bij de uitdagende dagbesteding in Vinkel. Daarom houden ze op zondag 26 juni en zondag 3 juli een Open Dag, van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom om kennis te komen maken. De jongeren delen deze dagen hun ervaringen en geven een rondleiding.

Het is niet voor het eerst dat Ons Plekske een Open Dag houdt. “Dat klopt”, bevestigt Luuk Broos. Hij is de enthousiaste eigenaar van Ons Plekske, een dagbesteding voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme tussen de 8 en 30 jaar. “De Open Dagen voor de coronaperiode waren erg succesvol. Onze jongeren vinden het geweldig om anderen te laten zien waarom ze het hier zo goed naar hun zin hebben. Hier kunnen ze zijn wie ze zijn. Doen waar ze goed in zijn. Wij leren de jongeren vooral om het zelf te doen. Onze drijfveer is om talenten van de jongeren verder te ontwikkelen en nieuwe talenten te ontdekken. Wij denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Onze jongeren kunnen zoveel meer dan iedereen of zij zelf denken.”

Mogelijkheden
Dat doet Ons Plekske vooral met een team van professionele coaches, een gespecialiseerde zorgmanager en studie- en muziekdocenten. “Samen met de jongeren zoeken we naar toekomstmogelijkheden. Wat willen ze graag leren? En hoe? We kijken naar niveau en interesse en proberen daar doelen bij te stellen. Altijd in kleine stapjes en met persoonlijke begeleiding door onze docenten.”

Leerwerkplek
Ons Plekske is een leerwerkplek. De jongeren werken niet alleen op de dagbesteding zelf, maar ook bij stagebedrijven in de regio op het gebied van horeca, tuinieren, scooterreparaties, techniek en timmerwerk. In de cadeauwinkel van Ons Plekske zijn cadeaus te koop die door de jongeren zijn gemaakt en in de thuisbakkerij bakken ze taarten, gebak en koekjes die ze ook te koop aanbieden. Alle opbrengsten van de verkopen gaan naar het goede doel. Daarnaast verzorgen de jongeren onder begeleiding diverse klussendiensten op elk gebied in Vinkel en omgeving.

Activiteiten
Tijdens de Open Dag kunt u onder andere de studieruimte, muziekstudio/bioscoop, keuken, creatieve ruimte, paardenweide en de jungle bekijken. In de timmerwerkplaats ondernemen de jongeren deze dag diverse activiteiten, zoals het repareren van fietsen en scooters. Uiteraard kunt u ook met de professionals in gesprek om te kijken of Ons Plekske ook een Plekske is voor uw zoon of dochter.

Meer informatie en aanmelden
De Open Dagen van Ons Plekske vinden plaats op zondag 26 juni en zondag 3 juli van 11.00 tot 16.00 uur aan de Brugstraat 60 in Vinkel. Iedereen is deze dagen welkom.

Aanmelden voor deze Open Dag is niet verplicht, maar wel gewenst. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@onsplekske.com. Bekijk de website www.onsplekske.com voor meer informatie over Ons Plekske en een compleet overzicht van alle activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant