Afbeelding

Energietoeslag voor huishoudens met laag inkomen

Algemeen 10 keer gelezen

OSS | Huishoudens met een laag inkomen kunnen in Oss een energietoeslag van 800 euro krijgen in 2022. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen.

Op www.oss.nl/energietoeslag is te lezen welke voorwaarden gelden en wat je moet doen om de energietoeslag aan te vragen.
De regering heeft een verhoging van de energietoeslag met 500 euro aangekondigd. De gemeente betaalt deze toeslag naar verwachting half oktober uit. Inwoners die eerder 800 euro kregen, hoeven geen nieuwe aanvraag in te dienen. Zij krijgen de extra 500 euro automatisch overgemaakt op hun rekening.

Besparen
Zorgen over de(energie)rekeningen? Kijk eens of je kunt besparen op het energieverbruik. Daarvoor kan een afspraak voor een gratis gesprek gemaakt worden met een energiecoach, gewoon thuis. Meer informatie, tips en adviezen over het gesprek en energie besparen is te vinden op www.ossschakeltdoor.nl. Voor wie geldzorgen heeft, is het ook belangrijk daar met iemand over te praten. Dat kan een bekende zijn, met een professional of met vrijwilligers die mensen helpen bij hun geldzaken. Denk aan de Sociaal Raadslieden of het spreekuur van het Sociaal Team in de eigen wijk of dorp. Opwww.oss.nl/zondergeldzorgen is een handig overzicht te vinden van de mogelijkheden. De oplossing van geldzorgen kan ook liggen in het vinden van (ander) werk. Ook daarvoor kunnen mensen bij de gemeente terecht. Kijk voor de mogelijkheden op www.oss.nl/hulpbijwerk.

Uit de krant

Uit de krant