Het gemeentehuis.
Het gemeentehuis.

Gemeente organiseert bijeenkomst om inwoners mee te laten denken over toekomst leefomgeving

Algemeen 660 keer gelezen

OSS | Hoe willen we wonen, werken en leven in de gemeente Oss in 2040? En hoe bereiken we dit? Dat komt te staan in de Omgevingsvisie Oss. De gemeente Oss vraagt de hulp van inwoners bij het maken van de Omgevingsvisie. Wat vinden inwoners belangrijk, bijvoorbeeld over wonen, werken, natuur, klimaat, gezondheid en cultuurhistorie? Daarom organiseert de gemeente voor inwoners het Atelier 2040 op 2 april. Daarnaast kunnen inwoners ook online hun mening geven.

Inwoners van de gemeente Oss zijn van harte welkom om mee te denken over de invulling van hun leefomgeving op dinsdagavond 2 april in het gemeentehuis in Oss. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar omgevingsvisie@oss.nl tot uiterlijk 31 maart. 

‘Gesprek langs drie sporen’
“Tijdens de bijeenkomst gaat het gesprek langs drie sporen voor de gemeente Oss”, aldus een gemeentewoordvoerder. “Deze sporen zijn zo opgezet, dat ze helpen om het gesprek over de toekomst van Oss goed te kunnen voeren. Dat geeft meer inzicht in de verschillende keuzes, en wat dit betekent voor het gebruik van de ruimte en de gevolgen voor inwoners, bedrijven en natuur. De gemeente kiest niet voor een van de drie sporen, maar zoekt samen met de inwoners naar de beste ideeën uit elk spoor.”

Online vragenlijst in 3 minuten
Inwoners kunnen ook meedenken door een online vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst staan een aantal stellingen en dilemma’s over de leefomgeving. Het invullen van de lijst duurt ongeveer drie minuten. De lijst staat online tot en met dinsdag 9 april. De gemeente Oss verloot onder de deelnemers vijf originele flessenopeners uit de Messentrekkers serie. De vragenlijst is terug te vinden via https://oss.swipocratie.nl.

Tentoonstelling gemeentehuis
In het gemeentehuis staat een tentoonstelling over de Omgevingsvisie. Daar zijn de drie sporen voor de gemeente Oss te bekijken. Inwoners hebben daar ook de gelegenheid om een aantal stellingen te beantwoorden en een reactie achter te laten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant