Afbeelding

Weer een gezellige Koningsmarkt in Oss

Centrum 4.090 keer gelezen

OSS | Het centrum van Oss is op Koningsdag, zaterdag 27 april, het toneel voor de jaarlijkse Koningsmarkt. Winkeliers, marktkooplui, hobbyisten en anderen bieden dan weer allerlei lekkers en leuks aan. Ook de Kindermarkt staat weer op de planning.

De Koningsmarkt vindt plaats van 09.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen die dag genieten van al wat er te doen is in het centrum. “Loop een keer over de rommelmarkt, we hebben dit jaar 120 kramen, verspreid door de hele stad”, vertelt Bianca Lammerts namens het Centrummanagement. “Het is een markt voor jong en oud. Er wordt allerlei lekkers zoals churros, suikerspinnen en poffertjes aangeboden. Maar ook allerlei leuke artikelen, uiteenlopend van streekproducten tot lederwaren en van kleding tot hand- en nagelproducten.”

Op het Barbaraplein vindt zoals gebruikelijk de Kindervrijmarkt plaats. “Dat is altijd een groot succes. We hebben nu 130 inschrijvingen, dat is echt veel”, aldus Bianca. “Je vindt daar leuk speelgoed, tweedehands kleding en allerlei andere zaken voor kinderen voor hele leuke prijzen.” Kinderen tot en met 12 jaar mogen hier gratis staan om hun waren aan te bieden.

Vanaf de Koningsmarkt stort je je ook zo in het verdere gebruis. Ga even zitten op één van de terrassen of neem een kijkje bij Absolute Orange op de Heuvel, of Kingsparty day op de Eikenboomgaard waar die middag verschillende artiesten het podium betreden. Sinds vorig jaar werken al die organisatoren ook samen in een veiligheidsoverleg om alles in goede banen te leiden. Er wordt aangeraden om te voet of op de fiets te komen.

Kijk voor meer informatie op de website www.centrummanagementoss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant