De aanleg van bekabeling en paden voor het Urban Ox Park is begonnen.
De aanleg van bekabeling en paden voor het Urban Ox Park is begonnen. Foto: Hans van der Poel

Schop staat in de grond voor Urban Ox Park

Algemeen 2.500 keer gelezen

OSS | De eerste voorbereidende werkzaamheden voor het Urban Ox Park zijn van start gegaan. Ontwikkelaar Park & People legt in het gehele Sibeliuspark basisvoorzieningen zoals paden en verlichting aan, en dus ook op de plek van het Urban Ox Park. De bouw van de pumptrack, het skatepark en het calisthenicspark wordt later uitgevoerd door BAM.

“Dat is een belangrijke toevoeging voor ons, want zonder paden en verlichting kunnen we ook geen Urban Ox Park aanleggen”, aldus Tim Zwijsen, mede-initiatiefnemer van het Urban Ox Park. “Ik verwacht dat je in mei of juni echt de contouren van het park kunt gaan zien.” Hij verwacht dat een opleveringsdatum in september of oktober nog altijd haalbaar is. “We willen kunnen openen als de scholen starten. Dan kunnen we nog een paar mooie laatste zomerdagen volle bak gebruik maken van het park.”

Eerder deze maand gingen de initiatiefnemers en uitvoerders nog met omwonenden in gesprek over de plannen. “We willen natuurlijk een park waar iedereen blij van wordt, ik heb het idee dat dat wel lukt. De zorgen die mensen nog hadden gingen vooral over het parkeren. Sommige mensen zijn bang dat er veel bezoekers van buiten Oss met de auto komen. Ik ben zelf ook zo iemand die naar Tilburg rijdt om zo’n park te bezoeken, maar ik denk dat dat 5 of 10 auto’s zijn op een mooie dag. Het merendeel van de gebruikers is rond de 15 en komt vanuit de buurt of op de fiets vanuit de omliggende dorpen.”

Met BMX’ers, skaters en sporters wordt nog gesproken over de precieze invulling van de drie verschillende onderdelen. “Skaters weten natuurlijk precies of een rail net dertig centimeter de andere kant op moet, maar dat zijn allemaal details. De contouren liggen in ieder geval al vast.”

Ook de financiering is bijna rond. “Ik denk dat we op de laatste 10 procent van onze eigen financiële bijdrage van 135.000 euro zitten”, aldus Tim. “Daarvoor zetten we in op zakelijke sponoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant