Deelnemers aan de City Run 2023 rennen door Werkkracht, één van de gebouwen in het parcours.
Deelnemers aan de City Run 2023 rennen door Werkkracht, één van de gebouwen in het parcours. Foto: Thomas Segers

Mijlpaal voor SNS Oss City Run, 1000 deelnemers in zicht

Centrum 1.775 keer gelezen

OSS | Al ruim meer dan 900 deelnemers zijn ingeschreven voor de lustrumeditie van de SNS Oss City Run aanstaande zondag. Op basis van het gebruikelijke verloop van de aanmeldingen in de laatste week voor de run verwacht de organisatie de mijlpaal van 1000 hardlopers te bereiken.

Organisator Marel Brands van de Stichting Sportevenementen Oss is dan ook een tevreden man. “Vorig jaar hadden we een recordaantal van 911 inschrijvingen, daar zijn we al overheen. Met het mooie weer in de komende dagen verwachten we dat de aanmeldingen nog wel even doorlopen.”

De deelnemers starten bij de Kids Run van één kilometer, of lopen één of twee rondes van vijf kilometer door het centrum. Natuurlijk staan er weer bijzondere gebouwen op het menu. Opvallend is het rennen door de Jumbo aan de Vierhoeksingel en door de Hema – inclusief roltrap! – in het centrum, terwijl de winkels gewoon open zijn. K26 is voor de eerste keer in de route opgenomen, en de deelnemers rennen over het parkeerterrein binnen de poorten van het politiebureau. Nieuw is verder Café Hei en Ikke 2.0. Vernieuwd is de pas naar de oude Nicolaasschool verhuisde bibliotheek.

De jongere deelnemers mogen bij de Nellen Kidsrun door IJssalon Alessandro lopen én kunnen daar na afloop een gratis ijsje scoren.

Naast deze gebouwen komen de sporters ook nog door het TBL, Werkkracht, Thuis in Oss, de Groene Engel, Molen Nieuw Leven, De Wellen, HT Sports en De Schakel.

De start en finish zijn op de Heuvel ter hoogte van de Galerij. Inschrijven kan nog op de dag zelf, tot een half uur voor de start, zolang er nog startnummers zijn.

Programma zondag 14 april

12.30

Start Kidsrun 4 t/m 8 jaar

12.45

Start Kidsrun 9 t/m 12 jaar

13.30

Startschot 5km & 10km

>13.45

Verwachte finish eerste loper

15.00

Verwachte finish laatste loper

15.00

Prijsuitreiking

Enkele wegen in het centrum van Oss zijn op zondag van ongeveer 12.30 tot 15.00 uur geheel of gedeeltelijk afgesloten. Verwijzers geven alternatieve routes aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant