Het team van Tandartspraktijk Steenbergen.
Het team van Tandartspraktijk Steenbergen. Foto:

Tandarts Steenbergen, al meer dan 30 jaar een begrip in Oss

Gezondheid 5.510 keer gelezen

OSS | Al meer dan 7 jaar zit Tandarts Steenbergen op de nieuwe locatie aan de Medicijnstraat 120 in Oss, en dat is nog steeds een hele prettige plek voor de praktijk. “Lekker toegankelijk, gratis parkeerplekken, we hebben een mooie ruimte hier, en een mooie praktijk, het is vlakbij het Gezondheidscentrum en de Polikliniek, echt ideaal”, vertelt praktijkmanager Miranda Bressers.

Tandarts Jan Steenbergen begon in 1979 een eigen tandartspraktijk in Tilburg, en een jaar later startte hij ook in Oss, waar hij een kleine ruimte huurde aan de Burgwal. De praktijk verhuisde van het Osse centrum naar de Hertogensingel en tien jaar later naar de Parallelweg. Begin januari 2016 werd de verhuizing naar Park Zwanenberg afgerond. De tandartsenpraktijk is sindsdien nog verder uitgegroeid tot een bloeiende praktijk. 

Bekwaam team
De tandheelkundige behandelingen worden al jaren gedaan door een team van bekwame tandartsen, mondhygiënisten, assistenten, tandtechnici, prothesetechnici. Met het hele team zowel in Oss als in Tilburg zorgen we dat iedereen, met of zonder gebitsproblemen, bij Steenbergen terecht kan. ”We hebben alle specialismen in huis, alles onder één dak. Dat is ook een van onze krachten. We hebben orthodontie, (klik)prothese, implantologie, algemene tandheelkunde, mondhygiëne en esthetische tandheelkunde bijna alle behandelingen kunnen hier in principe uitgevoerd worden”, zo zegt praktijkmanager Miranda Bressers.


Het team van Tandartspraktijk Steenbergen.

One Stop Dentistry
Bijzonder is dat mensen ’s ochtends binnen kunnen komen voor controle, en wanneer er dan iets moet gebeuren wordt dat aansluitend gedaan. Miranda Bressers: “Mensen moeten toch vrij nemen, dus dan is het ideaal dat ze niet drie weken later weer terug moeten komen, maar meteen behandeld kunnen worden. Jan Steenbergen noemt dat One Stop Dentistry, dus dat je niet steeds weer terug hoeft te komen, maar dat  bijna alles in een keer afgehandeld kan worden. Iedereen is druk tegenwoordig, en niet iedereen kan altijd maar vrij nemen. We proberen het in een behandeling af te ronden.”

Up-to-date
Tandarts Steenbergen doet er veel aan om up-to-date te blijven. Medewerkers worden regelmatig geschoold en ook wordt er meegegaan met technologische ontwikkelingen. De tandartspraktijk is van vele markten thuis. “Voordeel van onze praktijk is dat we ook een laboratorium hebben. Alle protheses en kronen worden ook hier in huis gemaakt. We maken ook esthetische kronen, om je gebit echt heel mooi te maken. Een tandtechnicus begeleidt dat proces helemaal. Als de kroon of de prothese geplaatst wordt en iets is toch niet helemaal naar wens, bijvoorbeeld de kleur of vorm dan kan dat meteen aangepast worden.

Laagdrempelig
Tandarts Steenbergen heeft bijna alles en kan bijna alles op gebitsgebied, maar toch is het nog steeds laagdrempelig, vervolgt Miranda: “We proberen echt met onze patiënten mee te denken. We ontzorgen de patiënten ook met vragen over verzekeringen facturen opvragen van gegevens. Nieuwe patiënten zijn ook van harte welkom.”

Mondhygiëne
Jan Steenbergen zelf, Gé Steenbergen, en het hele team doet het tandartswerk nog steeds met hart en ziel. Jan is nog steeds actief in Oss en Tilburg. Hij vertelt: “Mondhygiëne is ontzettend belangrijk. In Nederland wordt je afgerekend op je tanden. Voor de omgang en de esthetiek zijn de tanden heel belangrijk, en vergeet niet: Gezonde tanden zijn belangrijk voor een gezond lichaam. Vaak hebben ze een relatie met elkaar. Ongezonde tanden veroorzaken vaak ook onderliggende problemen.”


Tandartspraktijk Steenbergen.

Implantaten meestal vergoed
De specialist vervolgt: “We richten ons op zoveel mogelijk facetten van de tandheelkunde. Zoals implantaten, klikprotheses. Vaak is het onbekend bij patiënten dat implantaten voor klikprotheses voor het grootste deel, en soms zelfs volledig, vergoed worden door de verzekeraar. Dat zit vaak gewoon in het basispakket.”

Jeugd
Ook voor de jeugd en kinderen is de drempel laag. “We hebben gelukkig een paar hele leuke jonge tandartsen erbij, bijvoorbeeld tandarts Marvin van den Berg, hij heeft lichtgevende vingertjes. Dat vinden kinderen altijd echt heel leuk.”

Praktisch
Tandarts Steenbergen is gevestigd aan de Medicijnstraat 120 in Oss. Bereikbaar via telefoonnummer (0412) 63 97 22, e-mailadres oss@tandarts-steenbergen.nl.

Facebook en website
Kijk ook op de Facebook-pagina van Tandarts Steenbergen of neem een kijkje op de website www.tandarts-steenbergen.nl. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van de tandartspraktijk.

Tandartspraktijk Steenbergen aan de Medijnstraat 120 in Oss.
Praktijkmanager Miranda Bressers.

Uit de krant