Leidse archeologiestudenten in Oss.
Leidse archeologiestudenten in Oss.

Excursie naar Rijksmuseum van Oudheden

Historie 422 keer gelezen

OSS | Om 50 jaar archeologisch onderzoek in Oss te vieren organiseert Stichting De Werkende Mens een busexcursie naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden op zaterdag 20 april.

De gemeente Oss viert dit jaar drie jubilea met een historisch karakter, dat zijn 625 jaar Stad, 80 jaar Bevrijding en 50 jaar archeologisch onderzoek. Historische kring De Werkende Mens viert dit mee met verschillende activiteiten. Om dat te vieren wordt er een excursie naar het Rijksmuseum van Oudheden georganiseerd.

Vondsten uit Oss
“In dit museum zijn een groot aantal vondsten uit Oss te zien. Deze zijn ontdekt bij 50 jaar onafgebroken onderzoek in Oss, dat daarmee een van de grootste opgravingsgebieden van West-Europa is! Archeoloog Richard Jansen, lang in Oss werkzaam, leidt ons rond in het museum. We beginnen de dag in Leiden bij de burcht (11e eeuw), daarna bezoeken we de fraaie Hortus, de eeuwenoude universiteitstuin. Dan volgt een lunch en het bezoek aan het museum in de middag. We vertrekken met de bus vanaf het gemeente huis in Oss om 8.30 uur en zijn om circa 18.00 uur weer terug”, aldus de organisatie van de excursie.

Praktisch
Aanmelden voor deze excursie is verplicht en kost 5 euro inclusief koffie/thee, entrees, lunch en gids. U kunt dit doen bij het Stadsarchief, via informatie@stadsarchiefoss.nl of op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur via 0412 84 20 10. “Uw aanmelding is definitief na ontvangst van uw betaling en vermelding excursie Leiden (bankrekening De Werkende Mens NL90 RABO 0180 4589 81). Bij verhindering kan helaas geen restitutie worden geboden. Svp indien mogelijk Museumjaarkaart meenemen. Aanmelden tot 10 april.”

Organisatie
Deze excursie wordt georganiseerd door historische kring De Werkende Mens in samenwerking met de Stichting Archeologie Maasland, het Stadsarchief Oss en gemeente Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant