De Ruwaard.
De Ruwaard.

Vier 60 jaar Ruwaard met vier boeiende wandelingen

Historie 704 keer gelezen

OSS | De ruwaard bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd met activiteiten en feestelijkheden voor de bewoners en andere belangstellenden. Zo worden er vier thematische wandelingen georganiseerd om de wijk beter te leren kennen.

In het kader van Ruwaard 60 jaar zijn op iedere zondag in april wandelingen uitgezet van ongeveer 5 kilometer. “De vier wandelingen laten je kennismaken met de veelzijdigheid van wijk De Ruwaard”, aldus de werkgroep die het jubileumjaar organiseert. “Zo leren wijkbewoners hun eigen wijk beter kennen en opnieuw te kijken naar de omgeving die veelal tot alledaagse achtergrond is geworden.”

Op 7 oktober 1964 werd de eerste sleutel overhandigd aan de eerste nieuwe bewoonster. Inmiddels telt de wijk 13.540 inwoners en groeit nog steeds. Iedere wandeling heeft een eigen thema: 7 april ‘de groene wijk’, 14 april ‘de ontspannen wijk’, 21 april ‘de kunstzinnige wijk’ en 28 april ‘de woonwijk’. Deelname is gratis en je kunt iedere zondag vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur starten vanuit Wijkhuis de Haard, Brederostraat 46.

Na afloop is er een kop koffie of thee. Aanmelden via ruwaard60jaar@gmail.com, vul het aanmeldformulier in bij Wijkhuis de Haard of meld je aan op de dag zelf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant