Afbeelding

Toneelvereniging Internos speelt De Comeback, een recensie

Kunst en cultuur 1.132 keer gelezen

Het was een druk weekend voor toneelvereniging Internos en in het bijzonder Theo van Leur. Ze speelden twee keer de voorstelling ‘De Comeback’ voor een nagenoeg uitverkochte zaal. Voor Theo is dit zijn jubileumjaar; hij is maar liefst 25 jaar lid van Internos. Daarom kreeg hij een voorstelling op maat. 

Recensie door Elke Veenhuizen

Hij wilde graag nog eens de rol spelen van Angelito, een volkszanger die samen met zijn vrouw Mona (gespeeld door Wilma van Zandvoort) het zangduo de Monalito’s vormt. Dit opvallende personage speelde hij al eerder toen Internos 90 jaar bestond en het leek hem leuk om juist deze karakters opnieuw het podium van de Lievekamp te laten betreden. Hij had goed aangevoeld dat het Osse publiek zou smullen van deze bijzondere familie met zijn temperamentvolle en uitgesproken familieleden. 

Een andere wens van Theo was dat iedereen mee zou doen. En aan het volle podium (er deden 30 spelers mee!) te zien werd ook die wens ingewilligd. Het leverde meteen een leuke twist op in het stuk: bijna ieder personage had een jonge en een oude versie. De nostalgische terugblikken naar vroeger waren een mooie toevoeging. 

Ook qua styling kon Theo zijn hart ophalen aan deze voorstelling. Want ja, ook dat doet Theo! Hij verzorgt de pruiken en kapsels, maar ook de styling neemt hij op zich. En dat was dan ook meteen het volgende dat opviel deze avond: de kleurrijke en tot op detail kloppende kostuums. Het publiek kwam niet meer bij van het lachen toen Theo zijn gevangenispak uit trok en er een outfit vol blinkende steentjes tevoorschijn kwam. Ook het optreden van de Monalito’s was een groot succes. 

Complimenten dus voor Theo, maar net zo goed voor alle anderen die meegewerkt hebben aan deze voorstelling. Want zoals Theo altijd zegt: ‘we doen het met zijn allen!’ Mocht je meer houden van een serieus en spannend stuk, dan is het aan te raden om 4 of 5 oktober naar de thriller ‘Schaduw van Venijn’ te gaan. Want ook dat kunnen ze bij Internos!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant