Afbeelding
Foto:

Patissier Ginger uit Ravenstein wint goud bij Skills Heroes wedstrijd

Opmerkelijk 1.765 keer gelezen

RAVENSTEIN | Ginger Brentjens (19) uit Ravenstein heeft tijdens de finales van de Skills Heroes mbo-vakwedstrijden in de categorie Patissier het goud gewonnen. Zij mag in september Nederland vertegenwoordigen bij de World Skills in Lyon.

Het thema bij de patisseriewedstrijd was Taste of Asia. Het chocolade showstuk van Ginger was geïnspireerd op de Aziatische nachtmarkten. Ze maakte een eetstalletje met daarop nigiri, noodles en gyoza. Vanzelfsprekend allemaal gemaakt van chocolade. Ook moest Ginger een desserttaart maken op basis van citrusfruit. Haar mystery-opdracht bestond uit het maken van twaalf petit fours die maximaal 25 gram mochten wegen. ‘”Ze wogen tussen de 22 en 24 gram, dat was wel een uitdaging”, vertelt Ginger.

Haar docentcoach Tommas van Rossum van Summa Brood en Banket verwachtte vooraf al wel dat Ginger hoge ogen zou gooien. “Ze bereidt alles tot in de puntjes voor en ze heeft een fijne werkethos.” Het jury-rapport was duidelijk over haar werkwijze: “Het is een genot om haar aan het werk te zien.”

“Dag één ging direct al super dus ik ging dag twee met veel vertrouwen in”, blikt Ginger terug. “Na afloop was ik zelf heel tevreden over mijn werk en mijn werkwijze. Als ik aan het bakken ben, volg ik mijn passie. Ik ben dan altijd heel relaxed, dat hoor ik wel vaker. En als je dan aan het einde van de dag hoort dat je eerste bent van Nederland... dat was wel de kers op de taart!”

Ginger werkt in het weekend bij Christian Chocolaterie en Patisserie in Oss. “Ginger is bij ons gekomen om het vak te leren en is na drie maanden stage in Havo 4 begonnen aan de bakkerij-opleiding. Drie jaar verder is ze zoveel gegroeid dat ze de gouden medaille heeft gewonnen bij de Skills. Het is Mooi om te mogen ervaren wat jong talent kan presteren en het is fijn dat we Ginger binnen ons team hebben.”

Afbeelding
Afbeelding
Ginger (derde van links) en haar medestudenten van het Summa College.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant