Hoessenbosch Festival werd afgelopen zomer druk bezocht.
Hoessenbosch Festival werd afgelopen zomer druk bezocht.

Streep door Hoessenbosch Festival; ‘Op zoek naar nieuwe locatie’

Politiek 11.300 keer gelezen

OSS/BERGHEM | De gemeente Oss vindt dat het Hoessenbosch Festival niet meer georganiseerd kan worden op de huidige locatie en trekt een streep door het evenement. “We wilden net gaan beginnen aan de voorbereidingen voor een achtste editie”, vertelt een teleurgestelde en boze organisator Cor Strijbosch.

“We kregen onlangs van de burgemeester te horen dat het Hoessenboschfestival niet meer op de huidige locatie plaats kan vinden. Voornaamste reden zou zijn dat evenementen en natuur niet bij elkaar passen. Dat kwam wel rauw op ons dak. Het is eigenlijk hetzelfde als met de Osse kermis. De gemeente heeft geen locatieprofiel en er is dus geen duidelijkheid wat er nu wel of niet mag plaatsvinden. Wij zijn nu de dupe omdat de gemeente de regelgeving niet goed op orde heeft. En hoe zit het met de andere evenementen die in Berghem plaatsvinden? Moeten die ook stoppen?”

Strijbosch gaat nu op zoek naar een nieuwe locatie voor het festival: “Misschien dat er nog ergens een plek is waar 5000 mensen kunnen samenkomen. Een weiland of zo”.

Ook heeft hij nog een klein beetje hoop op de Osse politiek. VDG en VVD hebben vragen gesteld aan het college van B en W. In gemeente Oss is er een rijk aanbod aan evenementen, zo stellen zij en dat willen ze graag zo houden. Daarbij maken ze zich ook zorgen om Lulboompop, evenementen bij de Geffense Plas, en zelfs Muze Misse. “Is het college bereidt om, al dan niet in samenwerking met andere betrokken overheden en instanties, de mogelijkheden om evenementen en natuur te blijven combineren te onderzoeken?” is een van de vragen die het stadsbestuur nu moet beantwoorden.

“Misschien dat er nog wat uitkomt, en dat de politiek nog een beetje meedenkt met ons”, verzucht Strijbosch. “Maar ik verwacht voor volgend jaar geen Hoessenbosch Festival in Berghem. We steken vanavond nog de koppen bij elkaar en gaan kijken wat er dan mogelijk is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant