De lancering van MoveOss vond op woensdag plaats in het Osse centrum.
De lancering van MoveOss vond op woensdag plaats in het Osse centrum. Foto:

Lancering MoveOss, ‘Gemakkelijk het hele sportaanbod op één plek’

Sport 1.161 keer gelezen

OSS | Vanmiddag is op de Heuvel in het centrum van Oss het sportflatform MoveOss officieel gelanceerd. In de app, en binnenkort ook op de website, kunnen Ossenaren het sport- en beweegaanbod dat de gemeente te bieden heeft bekijken en daarna ook tegen een lage prijs uitproberen. Teun van den Heuvel van het Sport Expertise Centrum (SEC): “Je hoeft nu niet meteen een abonnement te nemen, in plaats daarvan kan je eenmalig met een les meedoen. Zo kun je verschillende activiteiten proberen.”

Op het moment van lancering zijn alleen de fitnesscholen van de Vereniging Fitnessbedrijven Oss (FBO) aangesloten, maar het is de bedoeling dat dit snel uitgebreid gaat worden naar niet alleen andere sporten, maar ook sportevenementen. “Daarbij is ook aandacht voor uniek sporten, zoals bijvoorbeeld rolstoeltennis”, aldus Teun. “In de app heb je gemakkelijk het hele sportaanbod op één plek en kun je ook gelijk boeken.” Yaelle van Blanken van sportmarketingbureau Sportunity: “Ons doel is om Oss in beweging te brengen. Met deze app willen we de drempel om iets nieuws te proberen verlagen. Alle sportaanbieders zijn welkom. Ze kunnen gratis hun aanbod erop zetten. Hoe meer aanbod er is, hoe interessanter de app wordt.” Sportunity is grotendeels verantwoordelijk voor het bouwen van de app en de marketing. Yaelle: “We zijn ook in andere gemeenten bezig om een vergelijkbaar concept op te zetten, waaronder in onze thuisstad Apeldoorn.”

Vroeg ingestapt
De ontwikkeling van de app heeft ongeveer een jaar geduurd, Teun is blij dat de FBO al zo vroeg in de ontwikkeling wilde instappen. “We hebben nagedacht over wat erin moet en hoe het eruit moet zien, dan is het fijn om ook vanuit de kant van de aanbieder input te krijgen.” Milton van Haren, voorzitter van de FBO vind het een goede ontwikkeling. “Net als de gemeente willen wij als aanjager van sport een online aanbod. Maar om gebruikers op de app te krijgen moet er ook aanbod zijn. De aangesloten fitnessscholen hebben gekeken welke van hun lessen geschikt zijn hiervoor, waar zij goed in zijn en wat leuk is om aan te bieden.”

Geen abonnement nodig
Je hoeft dus niet gelijk een abonnement te nemen om een sport of activiteit uit te proberen. Milton: “De meeste lessen moet je voor betalen, maar er worden soms ook gratis lessen aangeboden. Daarnaast gaan we werken met het Moves betaalmiddel. Die kunnen werkgevers dan bijvoorbeeld geven aan hun werknemers om ze te stimuleren om te bewegen.” Kijk voor meer informatie op MoveOss.nl. De app is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store.

Uit de krant

Uit de krant