'Ik sta nu minder stil bij wat anderen van mij vinden.' - Lisa
'Ik sta nu minder stil bij wat anderen van mij vinden.' - Lisa Foto:

Miss Aura-kandidaat Lisa wil anderen inspireren

Human Interest 1.077 keer gelezen

HEESCH | Lisa van de Stadt uit Heesch staat in de finale van de Miss Aura-verkiezing. “Bij deze verkiezing wordt er gekeken naar meer dan alleen het uiterlijk van een vrouw”, aldus Lisa. Ze heeft niet altijd een gemakkelijke jeugd gehad, vertelt ze. Deze verkiezing is voor haar een mooie kans om anderen te inspireren met haar verhaal en de lessen die ze heeft geleerd.

“Miss Aura staat voor de vier b’s: body, beauty, behavior en brains”, legt Lisa uit. “Er wordt dus gekeken naar meer dan alleen het uiterlijk. Ik heb ook met andere missverkiezingen meegedaan, maar ik merk wel echt verschil. Bij Miss Aura vormen de deelnemers een hecht groepje, we gunnen het elkaar heel erg. Het voelt daardoor niet als een strijd.”

Lisa staat helemaal achter de gedachte dat je meer bent dan je uiterlijk. “Bij Miss Aura geven ze daar veel aandacht aan. Zo wordt er ook gekeken naar je persoonlijke groei. Drie maanden geleden liep ik er nog heel anders bij dan nu. We zijn allemaal veel zelfverzekerder geworden.”
Hoewel Lisa soms bang is dat ze te open is tegenover anderen wil ze graag haar verhaal delen om mensen te inspireren. “Ik heb niet het gemakkelijkste verleden gehad. Ik heb adhd en ben altijd een aanwezig typetje geweest. Als iedereen witte kleding aanheeft dan heb ik pimpelpaars met stipjes aan. Maar daardoor heb ik altijd het gevoel gehad dat ik anders was dan de rest en werd ik ook buitengesloten en gepest. Ik heb op best veel verschillende scholen gezeten omdat ik nooit mijn plekje kon vinden. Toen ben ik met mezelf in de knoop gekomen en heb ik me afgezonderd. Ik voelde me niet op mijn en anders dan de rest. Tot ik inzag dat iedereen anders is en dat je goed bent zoals je bent.”

Zo leerde Lisa om zichzelf te omarmen. “Ik sta nu minder stil bij wat anderen van mij vinden. Er zijn altijd mensen die het niet eens zijn met jouw keuzes, je kan niet iedereen blij maken. Maar als je positief denkt en positief over jezelf praat, dan trek je ook positiviteit aan. Mokken en verdrietig zijn levert mij niets op. Daar ben ik de afgelopen jaren heel erg in gaan geloven. Met mijn deelname aan Miss Aura wil ik anderen inspireren en laten weten dat het oké is om over je gevoelens te praten. Je mag jezelf zijn.”

“Mijn deelname aan Miss Aura heeft mij ook geholpen”, vertelt Lisa. “We hadden een catwalk-ronde en daarin kwamen onzekerheden naar voren. Iedereen heeft toen de eigen onzekerheden opgeschreven, om te laten zien dat je meer bent dan alleen je onzekerheden. Anderen zien veel meer dan dat.”

De finale vindt plaats op 7 juli. Deelnemers doen dan mee aan een voorstel-, dans-, bikini- en galaronde. “Maar het hele traject en jouw persoonlijke groei tellen mee voor de uiteindelijke uitslag”, aldus Lisa. De winnares mag Nederland vertegenwoordigen op de internationale verkiezing in Antalya.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant