MOSA'14 - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)
MOSA'14 - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)

5B: DESO koploper dankzij ontketende Agonis Hoti, SBV pakt punt tegen RKVSC, MOSA’14 - Ruwaard eindigt in 1-1

Voetbal 1.561 keer gelezen

DESO is de trotse nieuwe koploper in de vijfde klasse B. Met dank aan Agonis Hoti werd Hedel met 2-4 aan de kant gezet.

Hedel - DESO 2-4
DESO won vorige week met 7-2 van SBV, maar met rust stond het 1-1. Vandaag uit bij Hedel ging de thuisploeg rusten met een 1-0 stand en werd het door een persoonlijke fout achterin zelfs 2-0. Daarna kreeg Agonis Hoti het op zijn heupen. Tegen SBV maakte hij er drie, tegen Hedel boog hij met vier treffers de 2-0 achterstand om in een 2-4 voorsprong. “Ik denk dat we pas wakker werden toen we met 2-0 achter kwamen. Het sterke van onze ploeg is dat we de koppies niet lieten hangen en we zijn er vol voor gegaan.” Met zeven goals in twee duels is Hoti een attractie in de vijfde klasse. “Ik begon net als vorige week op 10 en na rust kwam ik op linksbuiten te staan. Ik heb wel laten zien dat mijn voorkeur op die positie ligt.” Hoti blijft bescheiden en dankt zijn ploeggenoten. “Er zijn een aantal spelers bijgekomen die mijn gedachten in het veld begrijpen. En met John Putters is er een trainer die me veel vertrouwen geeft. Het hele plaatje klopt.”


Agonis Hoti maakte er vandaag 4. 

MOSA’14 - Ruwaard 1-1


MOSA’14 - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)
 
Een duel dat twee kanten op kon. Stan Koenders maakte in de 13e minuut de openingstreffer en die 1-0 stand bleef lange tijd op het scorebord staan. Na rust zocht Ruwaard vaak de aanval, kreeg het ook kansen, maar werd er slechts 1 benut. Saboer Wardak scoorde de 1-1. Aan de andere kant had MOSA’14 bij een aantal gevaarlijke uitvallen ook zomaar de 2-1 kunnen maken. Ruwaard-trainer Eugene Geenen: “Wij willen het met mooi voetbal oplossen, dat gaat niet in deze klasse. Dat heb ik onlangs ook al gezegd tegen SBV. In de tweede helft hebben we het wel goed opgepakt en we verdienen meer dan 1 punt. Ik hoop wel dat de boodschap duidelijk is, vanaf volgende week gaan we 90 minuten volle bak.”

MOSA’14 - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)

SBV - RKVSC 3-3
RKVSC is er heel erg overtuigd van wel even kampioen te worden van de vijfde klasse B. SBV pakte echter knap een punt tegen de bezoekers uit Velddriel. Door goals van Giel van de Camp (2) en Mart van Veghel eindigde het duel in Haren in 3-3.

DSS’14 - OKSV 1-0
OKSV kwam ook de vierde competitiewedstrijd niet tot winst. DSS’14 was met 1-0 te sterk. OKSV miste twee basisspelers. Bart Vos was nog geblesseerd en Ronald Reijs probeerde het wel in de warming-up, maar haakte af. Ze werden vervangen door Ruben Peters en Tim Reijs. Trainer Freek Toren: “De afgelopen wedstrijden begonnen we heel slap en stonden we binnen een aantal minuten telkens achter. Dat was nu niet zo. Daar hebben we dus wel winst geboekt. Het was een slechte wedstrijd waarin DSS’14 veel kansen misten en wij weinig creëerden. Net zoals vorige week hebben we hard gewerkt en dan is het zuur als je vijf minuten voor tijd een penalty tegen krijgt en die benut wordt.”

Vijfde klasse B:
SBV - RKVSC 3-3
MOSA’14 - Ruwaard 1-1
Hedel - DESO 2-4
DSS’14 - OKSV 1-0
Wadenoijen - SCZ 1-0
Maaskantse Boys - Ophemert afgelast vanwege coronagevallen bij Ophemert

1. DESO 4-9
2. RKVSC 3-7
3. SCZ 4-7
4. Ophemert 3-6
5. Wadenoijen 3-5
6. Maaskantse Boys 3-4
7. SBV 3-4
8. MOSA’14 4-4
9. DSS’14 2-3
10. Ruwaard 4-3
11. Hedel 4-2
12. OKSV 4-2
13. HRC’14 2-1

Hedel - SBV
Ruwaard - HRC’14
DESO - MOSA’14
Ophemert - DSS’14
RKVSC - Wadenoijen
SCZ - Maaskantse Boys

MOSA'14 - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)
MOSA'14 - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)
MOSA'14 - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)

Uit de krant