De koorleden zijn veelal uit Oss, Macharen, Oijen, Lith en Heesch afkomstig.
De koorleden zijn veelal uit Oss, Macharen, Oijen, Lith en Heesch afkomstig.

Lente-optreden De Sluiszangers bij Tuincentrum Meijs

Zakelijk 1.495 keer gelezen

HEESCH | Op 4 juni komt het smartlappenkoor “de Sluiszangers” uit Macharen tussen de planten zingen bij Tuincentrum Meijs in Heesch. Vanaf 14.00 uur kan iedereen die dat wil genieten van een spectaculair optreden van dit bijzondere koor.

Het koor met ruim 60 leden brengt die middag een ode aan de lente. Met dirigent Niels Swinkels uit Uden, die het koor begeleid met zijn trekharmonica is er al snel een vrolijke sfeer. Bekende en minder bekende liederen passeren de revue die middag.
Niels zegt: “Ons repertoire bestaat uit smartlappen, maar ook medleys van Anneke Grönloh, Ria Valk, Danna Winner, om er maar een paar te noemen. Wij zingen meerstemmig, dragen prachtige lente-pakken in zwart, wit en roze,.. we zijn dus goed te herkennen.”
Ooit begonnen als lokale groep in Macharen, vandaar de naam De Sluiszangers, is het tot een volwaardig koor uitgegroeid dat gevraagd wordt tot ver buiten de regio. “Naast optredens in de regio bij instellingen en korenfestivals staat dit jaar ook een buitenlands optreden naar Lippstadt in Duitsland op het programma.”

Met het populaire repertoire waar dit koor in is gespecialiseerd, zijn er voor iedereen wel nummers die men herkend. Na het overweldigende succes dat het koor had tijdens het optreden bij Meijs met kerst, lag een optreden in de lente bij Tuincentrum Meijs dan ook voor de hand.

Iedereen is dan ook van harte welkom om te komen luisteren en daarbij in een opperste lente stemming te komen. Zondag 4 juni vanaf 14.00 uur bij Tuincentrum Meijs in Heesch.

Uit de krant