Archieffoto van Cito. (Foto: Leon Voskamp)
Archieffoto van Cito. (Foto: Leon Voskamp)

Cito is gered en toont ambities: ‘Multifunctioneel nieuw clubgebouw binnen enkele jaren’

Overige sport 4.111 keer gelezen

OSS | Door de enorme energierekening dreigde Cito kopje onder te gaan. De club wilde voor 31 maart aanvullende financiële steun van de gemeente Oss, anders dreigde het de stekker eruit te trekken. Die steun krijgt het. Een nieuw multifunctioneel complex is nu de grootste wens voor de toekomst.

door Leon Voskamp

“Onze energiekosten zijn sinds 1 januari gestegen van 13.000 naar 38.000 euro. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te weten dat we daardoor in serieuze problemen kwamen. We konden natuurlijk niet de blikjes cola verhogen naar 5 euro of de contributie vele malen duurder maken. Gelukkig heeft de gemeente Oss nu financiële steun verleend, zodat we lekker door kunnen blijven gaan”, aldus bestuurslid Wendy van den Berk.
Cito heeft allerlei grootse plannen voor de toekomst. Zo staat een nieuw complex bovenaan het verlanglijstje. “We hebben gekeken naar verduurzaming van ons huidige clubgebouw, maar dat is te oud en niet geschikt voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Nu de scouting naast onze vereniging gaat verhuizen, ontstaat er ruimte voor een nieuw clubgebouw met kleedkamers. We proeven enthousiasme van de gemeente Oss en verwachten dat het in 2023 rondkomt. Volgend jaar staat het ontwerpen op de agenda en in 2025 hopen we dat de schop de grond in kan.”
Cito is en blijft volgens Van den Berk meer dan alleen een voetbalclub. Het gebouw wordt bijvoorbeeld ook (dagelijks) gebruikt door de ouderenbond, biljartverenigingen en sportende scholieren. “We hebben echt een belangrijke functie in de wijk, dat ziet de gemeente Oss ook. Met een vernieuwd complex zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant