Afbeelding

SNS Oss City Run gaat door de Groene Engel, met live muziek

Overige sport 1.543 keer gelezen

OSS | Op zondag 14 april begint de SNS City Run in Oss weer. Dit hardloopevenement gaat langs en dwars door de hoogtepunten van Oss.

Er wordt een verkeersvrij parcours uitgezet dwars door het centrum van Oss. Tijdens deze run loop je dwars door maar liefst 14 gebouwen, een record.

De renners passeren onder andere door de Groene Engel, waar zelfs een band voor live muziek zorgt. De molenaar van Molen Nieuw Leven bakt pannenkoeken die hij uitdeelt. Jumbo van Bergen blijft gewoon open terwijl de renners er doorheen lopen. Daar wordt een medewerker ingezet als ‘boodschappen aangever’ voor het deel van de winkel dat is afgezet.

Andere bijzondere locaties die onderdeel uitmaken van de route zijn Kunstgalerij K26, het Titus Brandsmalyceum, De Wellen, de winkel van HT Running, de vluchtelingenopvang van Thuis in Oss en sociale werkplaats Werkkracht. Die laatste is dit jaar het goede doel dat wordt gesteund door de organisatie. Kijk voor de volledige routes op www.kliknieuwsoss.nl.

Onderweg zijn verschillende drinkposten voor als je water nodig hebt. Na afloop is er verzorging aanwezig en kun je een stuk fruit pakken terwijl je even op adem komt. Kinderen rennen ook door IJssalon Alessandro, waar zij na afloop een gratis bolletje ijs kunnen halen.

Via een chip en je startnummer wordt je tijd elektronisch bijgehouden. Na de finish ontvangen alle deelnemers een mooie herinneringsmedaille en kun je gezellig naborrelen op de Heuvel met al je hardloopmaatjes. De organisatie verwacht een recordaantal deelnemers. “We zitten al over de 700, de 1000 komt in zicht.”

Renners kunnen meedoen aan verschillende afstanden. Zo zijn er de Nellen Kidsrun, de 5 kilometer, de 10 kilometer, de Business Run voor teams van 5 kilometer en de Business Run voor teams van 10 kilometer.

Bij Vitaplaza kun je vóór en ná de run een health check laten uitvoeren. Als je je aanmeld voor de run krijg je hierop 50 procent korting. Kijk om je aan te melden en voor meer informatie op www.runlimited.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant