Onder d'n Plag in Demen. (Foto: www.sddl.nl)
Onder d'n Plag in Demen. (Foto: www.sddl.nl) Foto: Leon Voskamp

'SDDL en Ravenstein hebben elkaar hard nodig'

Sport 1.327 keer gelezen

DEMEN | Er is nog geen sprake van een definitieve fusie, maar er zijn belangrijke stappen gezet. Voetbalverenigingen SDDL en Ravenstein werken al meerdere jaren samen met de jeugdopleiding en komend seizoen is dat ook het geval bij de senioren. Onder de naam SSA Vesta'19 starten de teams binnenkort aan de competitie.

SDDL-voorzitter Lambert Vervoort is blij met de nieuwe stap. Vooral omdat eerdere plannen op een fusieproces op niets uitliepen. "Het gaat om het verschil in de weg die we bewandelen. Er waren toen plannen voor één complex, maar nu wordt er op twee locaties gevoetbald. Bij de jeugd is het om de week, bij de senioren gaan we om de twee weken van sportpark wisselen. De thuiswedstrijden zijn dan of in Demen of in Ravenstein."

Gezonde vereniging
Het doel van deze samenwerking is duidelijk, geeft Vervoort aan. "Ons gaat het erom dat we een gezonde en stabiele vereniging worden. In de gemeente Oss heb je vijf grote voetbalclubs: Nooit Gedacht, Berghem Sport, O.S.S.'20, Margriet en TOP. De andere clubs in de stad en in de kernen krijgen het steeds moeilijker. Ze hebben moeite om het hoofd boven water te houden. SDDL en Ravenstein hebben elkaar meer dan hard nodig. Hoe de gemeente Oss reageerde op ons besluit? Ze hebben ons succes gewenst met het traject."

Toekomst
Hoe de toekomst van Vesta eruit ziet, is nog onduidelijk. "We hopen dat we met spoed om de tafel kunnen om tot een volledige fusie te komen. Maar of dat nou over 1, 2 of 3 jaar is, dat weten we nog niet. Wellicht komen we struikelblokken tegen. We starten en willen dat de spelers aan elkaar wennen en plezier maken."

Teams
SJO Vesta'19 kent komend seizoen zeventien jeugdteams. Bij de senioren staan er zeven herenteams en een aantal damesteams ingeschreven bij de KNVB. De shirts zijn zwart-wit. Dit is een mix van de clubkleuren van Ravenstein en SDDL. Het eerste elftal start in de vierde klasse. De nieuwe trainer is de van Margriet overgekomen Mark Strik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant