Alan Huynh. (Foto: Janssen-Fotografie)
Alan Huynh. (Foto: Janssen-Fotografie)

Jeugdlid Osse vereniging Return naar NK tafeltennis in Zwolle

Sport 321 keer gelezen

OSS | Alan Huynh gaat op 29 februari naar de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis in Zwolle. De Ossenaar wist zich onlangs voor het NK te plaatsen.

Op 18 januari 2020 vond er een Top 6 meerkamp plaats bij OTTC in Oss. Hierbij komen de beste zes spelers van elke klasse van het najaarsseizoen tegen elkaar uit. Voor de derde klasse junioren mocht Alan Huynh uit het eerste team van Return meedoen. Nadat de tegenstanders bekend waren (3 spelers van OTTC, 1 speler van Flash, 1 speler van Unicum 1 speler van Valkenswaard en Alan) werd er een zevenkamp gespeeld. Uit deze selecte groep stond Alan als vierde geplaatst. De beste twee spelers mogen tijdens de Nederlandse kampioenschappen de afdeling Zuid-West vertegenwoordigen.

Stroeve start
Na een stroeve start begon Alan beter in vorm te komen. Na degelijk spel en zeer goed tactisch te spelen lag hij op koers om bij de eerste twee te eindigen. Halverwege de dag moest hij tegen een tegenstander, van Flash, die nog niets had verloren. Dit was een spannende wedstrijd die hij in vijf sets verloor. De laatste wedstrijd gaf de beslissing of hij als tweede zou eindigen. Door slim te spelen won hij moeiteloos met 3-0 en werd zodoende tweede in de meerkamp. Hierdoor mag hij op 29 februari 2020 uitkomen tijdens het NK in Zwolle. "Namens de trainers, leden en het bestuur feliciteren we Alan voor de deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennissen. Een mooi compliment voor de trainers van Tafeltennissportschool Return", meldt Return in een persbericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant