Schijndel begon met winst.
Schijndel begon met winst. Foto: Cees van Raaij

2G: Schijndel/De Wit pakt koppositie, VV Heeswijk wint ondanks rode kaart

Voetbal 1.033 keer gelezen

Schijndel/De Wit pakt de koppositie na de eerste speelronde in de 2de divisie G. Verder onder meer een Heeswijkse rode kaart, een winnende treffer van Eendracht’30 in blessuretijd en een doelpunt voor Olympia ‘18 van een teruggekomen speler na een slepende blessure.

Door: Cis van Pinxteren

Heeswijkse driepunter wordt over de streep getrokken
VV Heeswijk moest thuis spelen tegen DAW Schaijk. “Het was een gelijk opgaande strijd waarin wij de eerste grote kansen kregen en uiteindelijk via een corner de 1-0 maken via Sten van den Berg”, aldus Theo van Lieshout, de trainer van VV Heeswijk. Net binnen het uur spelen tekende Max Sluiter aan voor de 2-0 op aangeven van Stan van de Kuyl. De trainer van DAW Schaijk, Rob van der Ven vond het een matige eerste helft met weinig grote kansen voor beide ploegen. Een aandringend DAW maakte na rust via een hoge bal de van Freek van Boekel de aansluitingstreffer. Daar ging een fout van de Heeswijkse keeper aan vooraf waardoor Mark Megens vrij gemakkelijk binnen kan schieten. In de slotminuten kreeg Heeswijk speler Juul Heerkens een rode kaart omdat hij met een overtreding een aanval van DAW eruit haalde. Van der Ven: “Op basis van inzet, strijd en beleving een verdiende overwinning voor Heeswijk en een slechte start voor DAW.” Van Lieshout: “We weten ondanks de overwinning dat het team nog op veel vlakken zich kan verbeteren zoals meer rust aan de bal krijgen en ten opzichte van elkaar bewegen.” 

In blessuretijd wint Eendracht’30 en verliest Boekel Sport
Eendracht’30 wist de eerste wedstrijd in eigen huis om te zetten naar drie punten. Eerste 30 minuten waren voor Eendracht, ze misten 3 grote kansen. Daarna pakte Boekel het op en hadden net voor rust enkele kansen. Na rust ging het gelijk op tot in de 60e minuut Ruben Janssen 1-0 binnenprikte. Pim Wammes scoorde na een individuele actie met een droge knal van zijn linkerbeen voor Boekel Sport de 1-1. In de 90ste minuut miste Tim Schuijers voor Boekel Sport een honderd procent kans uit een één-op-één situatie tegen de keeper Pim van Limbeek, die een heldenrol vertolkte. In de tegenaanval scoorde Fabian Kleemans voor Eendracht de winnende. “Het ging gelijk op. De 90ste minuut was allesbepalend en waar we drie punten hadden moeten pakken zijn het er nu nul. Dan is het flink balen natuurlijk”, vertelt trainer van Boekel Sport Willem Aarts.

Frits Lucassen scoort tweemaal en verliest met SSS’18
Rhode speelde uit tegen Sparta ‘25 met een doelpuntloze wedstrijd gelijkspel. RKSV Schijndel/De Wit had meer succes uit tegen het Overloonse SSS’18. Na een 0-2 voorsprong maakte SSS’18 het echter wel spannend door terug te komen op 2-2 door twee doelpunten van Frits Lucassen. Desalniettemin wist Schijndel/De Wit alsnog de 3-2 te scoren.

Teruggekeerde Okki schiet Olympia ‘18 naar de zege
Olympia ‘18 won thuis nipt met 1-0 van Groesbeekse Boys. De doelpuntenmaker was Okki van Dalen met een mooi afstandsschot vanaf 20 meter. Hij zat vorig seizoen lange tijd langs de kant met een blessure. De trainer van Olympia ‘18 was tevreden. “Ik zag vandaag goede discipline van het team. Mijn complimenten aan de jongens, we hebben knap de nul weten te houden. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer, we moeten vooralsnog heel hard werken om aan goals te komen”, aldus Wil Beier. Het doelpuntenprobleem moet mede verholpen worden door een spitsentrainer. Beier: “Onze spits Teun Lemmen speelde vorig jaar voor Achilles Veen in een team wat weinig de bal had. Hij moet nog omschakelen om aanvallender vooruit te denken.”    

Prinses Irene wint met met één doelpunt
Prinses Irene uit Nistelrode won met 1-0 van RKSV Volkel door een doelpunt van Tim van der Heijden. Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene vond het een terechte overwinning. “Wij moeten eigenlijk de 2-0 maken maar laten dat héél de wedstrijd na. We misten in de eerste helft nog een penalty. Volkel scoorde nog bijna in de laatste minuut via een kopbal op de lat.” De trainer van Volkel, Michiel Jans, vond vooral de eerste helft matig van zijn ploeg. “In de tweede helft brachten we meer strijd, waarbij we via spelhervattingen nog dicht bij de gelijkmaker waren met onder andere een kopbal op de lat. Voetballend zal het echter wel beter moeten.”

Uitslagen eerste speelronde 3G:
Eendracht ‘30 - Boekel Sport 2-1
Olympia ‘18 - Groesbeekse Boys 1-0
VV Heeswijk - DAW Schaijk 2-1
Prinses Irene - RKSV Volkel 1-0
SSS’18 - RKSV Schijndel/De Wit 2-3
Sparta ‘25  - Rhode/VSB           0-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant