Archieffoto van de betreffende dag.
Archieffoto van de betreffende dag.

Politie pakt tweede lading van elf verdachten op na FC Den Bosch-TOP Oss rellen

112 1.333 keer gelezen

DEN BOSCH/OSS | De politie heeft de afgelopen dagen nog eens elf ‘jongens en mannen’ aangehouden in verband met de rellen na afloop van de voetbalwedstrijd FC Den Bosch-TOP Oss van 17 september. Diezelfde dag werden er ook al elf verdachten aangehouden. De politie heeft meer verdachten in beeld en sluit meer aanhoudingen daarom niet uit.

De politie meldt: “De aangehouden verdachten kwamen letterlijk in beeld bij de politie via bewakings- en andere camerabeelden en konden door ons worden geïdentificeerd.” De groep bestaat uit ‘mannen en jongens’ in de leeftijd van 15 tot en met 36 jaar uit de gemeenten Den Bosch, Vught, Bernheze en Heusden. De personen worden allemaal verdacht van geweld tegen politiemensen of beveiligers. Eén 31-jarige man uit Oss wordt verdacht van zware mishandeling van een steward. Eén  Ze zijn allen verhoord en daarna weer vrijgelaten. “Zij moeten zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden”, aldus de politie.

Direct maatregelen getroffen
Daar blijft het echter niet bij. Openbaar Ministerie en gemeente hebben ook directe maatregelen getroffen. Zo kregen de verdachten van het OM een gedragsaanwijzing. Deze gedragsaanwijzing houdt in dat zij tijdens en gedurende de uren rondom wedstrijden van beide clubs een gebiedsverbod hebben voor de omgeving van de stadions en dat zij een meldplicht hebben bij uitwedstrijden van hun club op het politiebureau in Den Bosch. “Aanvullend daarop heeft de gemeente ook vijf stadion-omgevingsverboden en twee lasten onder dwangsom ter voorkoming van verdere ongeregeldheden opgelegd”, aldus de politie. FC Den Bosch trof zelf ook maatregelen. Zij hebben de aangehouden verdachten een stadionverbod opgelegd.

Meer aanhoudingen verwacht
De politie verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen te verrichten. Zij schrijven: “Maar met de aanhouding van deze verdachten is het onderzoek naar de ongeregeldheden niet afgerond. We brachten recent foto’s naar buiten van verdachten waarvan de identiteit nog niet bekend was. De identiteit van een deel van deze personen is inmiddels bekend. We sluiten daarom meerdere aanhoudingen in de komende periode niet uit.”

Uit de krant