Afbeelding

Nothing Else Matters haalt 12.036 euro op voor ruud van nistelrooy foundation

Algemeen 1.182 keer gelezen

HEESCH I Ruud van Nistelrooy ontving uit handen van de organisatie van benefietavond Nothing Else Matters vrijdag in de Pas in Heesch een cheque ter waarde van 12.036 euro; het hoogste bedrag ooit opgehaald tijdens de benefietavond. De cheque komt de ruud van nistelrooy foundation (rvn foundation) geheel ten goede. De foundation zet zich in voor het ontwikkelen van talenten van kinderen. 

Het geld werd opgehaald tijdens het benefietconcert Nothing Else Matters, dat op zaterdag 10 maart voor de zesde keer plaatsvond in de Pas in Heesch. Vijf bands speelden belangeloos om een mooi bedrag op te halen voor een goed doel waar kinderen betrokken bij zijn. Vorig jaar was dat de KinderLoop van de SamenLoop voor Hoop in Heesch. Hiervoor werd 8500 euro ingezameld. Dit jaar werd een recordbedrag opgehaald: 12.036 euro, het hoogste bedrag ooit. Frank van Heck van Nothing Else Matters is er blij mee. Hij blikt dan ook zeer tevreden terug op een geslaagd concert. "We hebben veel bezoekers mogen ontvangen en er was een fantastische sfeer. In die zes jaar dat we het benefietconcert organiseren, is er nog nooit een onvertogen woord gevallen." 

Scolarships 
Van de opbrengst worden door de rvn foundation scolarships gehouden voor diverse clubs en scholen uit de regio. Zij konden zich hiervoor eerder online inschrijven om er kans op te maken. Vrijdag kregen de winnaars van Ruud van Nistelrooy hun gewonnen workshop in de vorm van een bal uitgereikt. "De winnaars krijgen de vierdaagse training Doelgericht coachen waarbij ze worden opgeleid volgens de methode van de rvn foundation om talenten van kinderen te stimuleren", vertelt Van Nistelrooy. Met zijn foundation leert de oud-voetballer bestaande coaches, scholen en begeleiders om kinderen hun talent te laten ontdekken en deze op een betrokken en positieve manier te begeleiden. Van Nistelrooy vervolgt: "Wij zijn heel blij met het opgehaalde bedrag, het is boven alle verwachtingen." 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant