Macharenaar start petitie tegen 'vuilnisbakken op historische plek'
Macharenaar start petitie tegen 'vuilnisbakken op historische plek'

Macharenaar start petitie tegen 'vuilnisbakken op historische plek'

Algemeen 769 keer gelezen

MACHAREN | Een bewoner van de Dorpstraat in Macharen is een petitie gestart. Hij is onaangenaam verrast door de glasbak en kledingcontainer die tussen zijn woonboerderij en de kerk is geplaatst. Die stonden eerst op een andere plek in het dorp.

'Ik ben 11 jaar geleden op deze plaats gaan wonen omdat het een mooi historisch ogend hoekje was. Nu leef ik sinds een week opeens naast een vuilstortlocatie. Het is een raadsel hoe iemand ooit op de keuzen voor deze plek heeft kunnen komen. Het is duidelijk dat degene die deze keuze heeft gemaakt, beslist niet het aanzien van dit dorp hoog had staan en weinig respect had voor de paar historische plekken die dit dorp nog rijk is. En ook de oneerbiedige symboliek van het plaatsen van een aantal vuilnisbakken naast een nog in functie zijnde kerk zal ook u hier niet wellicht zijn ontgaan', laat de bewoner weten in een brief die onder dorpsbewoners is verspreid. Hij is een handtekeningenactie gestart en die wil hij gaan overhandigen aan de verantwoordelijke ambtenaar. 
De gemeente Oss geeft in een reactie aan dat de locatie door de Dorpsraad is voorgelegd. "We hebben het ter plekke bekeken en met hen besproken", laat een woordvoerder weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant