De Boterstraat in het Osse centrum.
De Boterstraat in het Osse centrum.

Vergroening van straten in het Osse centrum

Algemeen 1.790 keer gelezen

OSS | Een deel van de Boterstraat en Kruisstraat worden binnenkort vergroend. Het initiatief komt van bewoners en ondernemers die met hun plannen naar de gemeente Oss gingen. Het past goed bij de motie Vergroenen Stadshart en eerder uitgevoerde werkzaamheden in en rondom het centrum.

In een informatiebrief is te lezen dat de bewoners/ondernemers de kwaliteit van de rijbaan niet goed vinden en dat er weinig beplanting is. Naast het plan voor vergroening geven ze aan mogelijk het groen zelf te gaan onderhouden. De gemeente Oss is gaan kijken naar de mogelijkheden en is tot drie deelprojecten gekomen: het vergroenen van de Boterstraat met de hoek Kruisstraat, vervangen van de verharding in de Boterstraat en het vergroenen van een deel van de Kruisstraat.

Vergroenen Boterstraat
De openbare ruimte bij de Boterstraat met de hoek Kruisstraat wordt vergroend. Verharding verdwijnt er er komt meer groen. Voor het trottoir wordt de breedte van 1,50 meter gehandhaafd. De ruimte die overblijft wordt gebruikt om vaste planten, hagen, heesters en een kleine boom aan te brengen. Op een aantal plekken komen (simpele) zitgelegenheden om in het groen te zitten. Ook komt er een kleine fietsenstalling.

Verharding Boterstraat
De rijbaan van de Kruisstraat tot aan de Nieuwstraat krijgt nieuwe klinkers. Dat geldt ook voor de trottoirs. Hiermee krijg je een uitstraling zoals in de Kruistraat.

Vergroenen Kruisstraat
Het deel van de Kruistraat van Ristorante Brigantino tot aan het Heschepad wordt vergroend. Dit wordt onder andere gedaan omdat wortels van de bomen de verharding omhoog drukken en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Planning
Het vervangen van de bestrating in de Boterstraat vindt deze winter of kort erna plaats. Daarna vinden de werkzaamheden in de Kruistraat en groenwerkzaamheden in de Boterstraat plaats. Deze werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Vanwege COVID-19 is er geen fysieke informatiebijeenkomst geweest. Kijk voor plannen en kaarten op www.centrummanagementoss.nl. Vragen kunt u stellen via de mail: gebied1@oss.nl.

Uit de krant