Afbeelding

Ridder der Militaire Willems-Orde Gijs Tuinman geeft 5 mei-lezing in Oss

Algemeen 363 keer gelezen

OSS | Ridder der Militaire Willems-Orde luitenant-kolonel Gijs Tuinman geeft dit jaar de jaarlijkse 5 mei-lezing in Oss. De provincie Noord-Brabant is de gastprovincie tijdens de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2022. De viering begint ieder jaar met de 5 mei-lezing. Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant.

Tuinman is een Nederlandse officier in de rang van luitenant-kolonel van de Koninklijke Landmacht. “In 2014 werd Tuinman door koning Willem-Alexander tot Ridder der Militaire Willems-Orde 4e klasse geslagen. Hij ontving deze hoogste militaire onderscheiding voor zijn optreden tijdens enkele missies in Afghanistan in 2009. Momenteel is Tuinman docent krijgswetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Daarnaast deelt hij zijn visie op vrijheid in de Vrijheidscolleges die hij in het land geeft”, is te lezen op www.4en5mei.nl.

Live op tv
Het Nationaal Comité gaat bij de voorbereidingen op 4 en 5 mei uit van verschillende scenario’s die zijn afgestemd op de geldende coronamaatregelen. De NOS zendt zowel de Nationale Herdenking als de 5 mei-lezing live uit op NPO 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant